search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57
MENU CLOSE

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ψήφισμα για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία

30.11.2017 12:08
Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ψήφισμα για την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία - Media

   
Με 539 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 81 αποχές εγκρίθηκε κατά τη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισμα για την Υεμένη, το οποίο περιλαμβάνει το αίτημα επιβολής εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία. Η παράγραφος για το εμπάργκο εγκρίθηκε με 368 ψήφους υπέρ, 221 κατά και 43 αποχές.

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι «να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, λαμβανομένων υπόψη των σοβαρών καταγγελιών για παραβιάσεις, από τη Σαουδική Αραβία, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Υεμένη και του γεγονότος ότι, κατά συνέπεια, η συνέχιση της χορήγησης αδειών για πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία θα οδηγούσε σε παραβίαση της κοινής θέσης 2008/944/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου».

Το ψήφισμα το συνυπέγραφαν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (εκτός από το ακροδεξιό κόμμα η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας. Από ελληνικής πλευράς το ψήφισμα συνυπέγραφαν από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά η Κωνσταντίβα Κούνεβα και ο Νίκος Χουντής και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57