search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Στη Βουδαπέστη η πρώτη συνάντηση των 4 χωρών Βίσεγκραντ με τις 4 βαλκανικές της ΕΕ

03.12.2017 16:54
Στη Βουδαπέστη η πρώτη συνάντηση των 4 χωρών Βίσεγκραντ με τις 4 βαλκανικές της ΕΕ - Media

 

Με επίκεντρο τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και θέματα ενέργειας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη Βουδαπέστη η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία) με τους ομολόγους τους της τετραμερούς των βαλκανικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας), καθώς και σειράς άλλων χωρών της περιοχής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σε συνεργασία με τον Ούγγρο ομόλογό του, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά και έχει στόχο να φέρει γύρω από το ίδιο τραπέζι μικρομεσαία κράτη της ΕΕ “για να μην αποφασίζουν μόνο οι ισχυροί χωρίς εμάς”, όπως είπε σχετικά με την αυριανή συνάντηση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:42