search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:49
MENU CLOSE

Λαζαρίδης: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα»

17.12.2017 07:21
Λαζαρίδης: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» - Media

 

«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα, γιατί όλοι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», τονίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτει: «Είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε την πατρίδα μας, όχι σε μια άτακτη και αβέβαιη έξοδο από την κρίση, αλλά σε μια συντεταγμένη επιστροφή στην κανονικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όραμα, αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει, με σίγουρα, στέρεα και γρήγορα βήματα, στην Ελλάδα που αξίζουμε».

Βλέπει ταυτόχρονα ότι το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών και τονίζει: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Τσίπρας και Καμμένος είναι αποφασισμένοι να κρατηθούν έστω και μια μέρα παραπάνω στην εξουσία. Δεν πρόκειται, όμως, να αντέξουν. Όχι μόνο γιατί βυθίζονται σε σκάνδαλα, αλλά και διότι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Ένας στους δυο πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους. Οι κατασχέσεις φτάνουν τις 1.000 κάθε ημέρα και ακολουθούν μέσα στο χρόνο 18.000 πλειστηριασμοί. Ο νέος προϋπολογισμός επιβάλλει επιπλέον μέτρα λιτότητας – αυξήσεις φόρων και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων – που φτάνουν το 1,9 δισ. ευρώ, ενώ για το 2019 και το 2020 έχουν ψηφιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ πρόσθετα μέτρα 5,1 δισ. Η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει αυτά που δρομολογούνται και θα θελήσει να προλάβει όσα επέβαλε στα επόμενα χρόνια. Το 2018 είναι εκλογικό έτος».

Για το αισιόδοξο μήνυμα της Κυβέρνησης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού σχετικά με την πορεία της οικονομίας, επισημαίνει: «Όπως προκύπτει – και από το συμπληρωματικό Μνημόνιο – η Κυβέρνηση περιέκοψε εκ των προτέρων κοινωνικές δαπάνες για να δώσει κοινωνικό μέρισμα. Πήρε πολλά από πολλούς για να δώσει λίγα σε λίγους. Την ίδια στιγμή έφερε έναν προϋπολογισμό, υπερβολικής λιτότητας με μέτρα 1,9 δισ. ευρώ, περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Είναι ενδεικτικό ότι 140.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ και 2.000.000 πολίτες χάνουν την έκπτωση από ιατρικές δαπάνες.

Το αφήγημα Τσίπρα διαψεύδεται από την καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που σε δύο χρόνια, υπέγραψε δύο Μνημόνια. Αποδέχθηκε αξιώσεις – όπως η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά – που δεν αποδεχόταν η Νέα Δημοκρατία. Έβαλε τέλος στη δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση. Κάνει, στο τέλος της ημέρας, όλα όσα απέκλειε το πρωί. “Διεκπεραιωτής” των επιταγών των δανειστών μπορεί να έγινε. Αυτό προφανώς του αναγνωρίζουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμόσει όσα χρειάζεται ο τόπος. Δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα. Δεν έχει εθνικό σχέδιο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45