search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Στο σφυρί η Mercedes του Χίτλερ (Photos)

22.12.2017 11:48
Στο σφυρί η Mercedes του Χίτλερ (Photos) - Media

 

Mια Mercedes-Benz 770K του 1939, που ανήκε στο προσωπικό γκαράζ του Αδόλφου Χίτλερ, βγαίνει στο σφυρί τον επόμενο χρόνο από τον οίκο δημοπρασιών Worldwide Auctioneers

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε με χαρακτηριστικά που καθορίστηκαν από έναν αξιωματικό των SS και τον οδηγό του Χίτλερ, Έριχ Κέμπκα, και χρησιμοποιούνταν από τον Αδόλφο Χίτλερ για τις παρελάσεις.

Διαθέτει σύνολο ενσωματωμένων μηχανισμών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ενός αλεξίσφαιρου αμαξώματος 30 χιλιοστών και πάνελ θωρακισμένων αμαξωμάτων.

Αρχικά σχεδιάστηκε ως όχημα μεταφοράς, καθώς μετέφερε τον Χίτλερ σε διάφορες παρελάσεις, όπως κατά την επίσκεψη του Ιταλού φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι όπως και κατά την εισβολή στη Γαλλία το 1940, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Ύστερα από την ήττα των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το αυτοκίνητο κατέληξε στη Γαλλία. Το όχημα ταξίδεψε μέχρι την Αμερική όπου άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες. Ένας από αυτούς έμαθε πως το αυτοκίνητο ήταν στην πραγματικότητα ένα από τα τέσσερα «αυτοκίνητα του Φίρερ».

Η τιμή εκκίνησης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά οι διοργανωτές επισήμαναν ότι η έκθεσή του δεν έχει σκοπό να «δοξάσει τον Χίτλερ και την καταστρεπτική πολιτική του» αλλά «να δείξει ένα από τα εξαιρετικά αυτοκίνητα του αιώνα». Σημειώνεται ότι το 10% της τιμής αγοράς, θα αξιοποιηθεί «για να μάθει ο κόσμος πώς και γιατί συνέβη το Ολοκαύτωμα και πώς μπορούμε να αποτρέψουμε αποτελεσματικά τέτοιες φρικαλεότητες στο μέλλον».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10