search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:14
MENU CLOSE

Σαουδική Αραβία: Ελεύθερος ο δισεκατομμυριούχος πρίγκηπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

27.01.2018 13:55
Σαουδική Αραβία: Ελεύθερος ο δισεκατομμυριούχος πρίγκηπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ - Media

 

Απελευθερώθηκε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλαουίντ Μπιν Ταλάλ, ο οποίος ήταν κρατούμενος στο ξενοδοχείο Ritz Carlton στο Ριάντ μετά από επιχείρηση κατά της διαφθοράς, αναφέρει η βρετανική Telegraph η οποία επικαλείται πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του Talal.

Πηγές της οικογένειάς του είπαν ότι αφέθηκε ελεύθερος σήμερα. «Έφθασε στο σπίτι», δήλωσε συγγενής του, αν και η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, ούτε έγιναν γνωστοί οι όροι της απελευθέρωσής του.

Ο πρίγκιπας, ένας από τους πιο γνωστούς μεγιστάνες στο βασίλειο, κι από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη περιουσία και τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, είχε προαναγγείλει την απελευθέρωσή του λίγες ώρες νωρίτερα σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στη σουίτα του στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz-Carlton, όπου παρέμενε υπό περιορισμό από τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με δεκάδες άλλους πρίγκιπες, επιχειρηματίες και πολιτικούς υπόπτους για διαφθορά.

Ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι  ανιψιός του βασιλιά, με προσωπική περιουσία 17 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ιδιοκτήτης πακέτου μετοχών -μεταξύ άλλων- στο Twitter και τη Citigroup.

Μάλιστα, συμμετέχει στη μεγάλη επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με την εμπλοκή του να έχει να κάνει με τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα γίνει το πρώτο «Four Seasons» στην Ελλάδα.

Ο Talal δεν έχει αποδεχθεί καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτουν, ενώ δήλωσε ότι αναμένει να διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της επενδυτικής του εταιρείας Kingdom Holding Co, χωρίς να χρειαστεί να μεταβιβάσει κάποιο κομμάτι της στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, χαρακτήρισε την κράτηση του ως μια “παρεξήγηση”, ενώ δηλώνει ότι υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του πρίγκιπα διάδοχου.

Τέλος, κάνει γνωστό ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την Σαουδική Αραβία, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “εδώ βρίσκεται η οικογένεια μου και οι δουλειές μου”. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:09