search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:07
MENU CLOSE

Το απίστευτο χαρακτηριστικό που θα σας πείσει ότι ο συνάδελφός σας είναι ψυχοπαθής

29.01.2018 17:29
Το απίστευτο χαρακτηριστικό που θα σας πείσει ότι ο συνάδελφός σας είναι ψυχοπαθής - Media

 

Όπως έχει ξαναγραφτεί, η ψυχοπάθεια ή, όπως είναι το επιστημονικό όνομά της, το Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας, αποτελεί ένα από τα μεγάλα αινίγματα για τους επιστήμονες που ασχολούνται με την ψυχοπαθολογία, καθώς ο ορισμός αυτής καθαυτής της ψυχοπάθειας είναι αρκετά ασαφής.

Σύμφωνα με γενικές παραδοχές, οι ψυχοπαθείς είναι άτομα με μειωμένη ευαισθησία για το κοινωνικό τους περιβάλλον, είναι εγωπαθή, συμπεριφέρονται αντικοινωνικά και ενίοτε εκδηλώνονται με βίαιο και απρόβλεπτο τρόπο. Ωστόσο, κάθε τόσο, νέα ερευνητικά στοιχεία προστίθενται στο «προφίλ».

Μάλιστα, μια νέα έρευνα επικεντρώνεται σε ένα χαρακτηριστικό που επιδεικνύουν οι ψυχοπαθείς όταν βρίσκονται σε εργασιακό χώρο, καθώς δύο έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Business Ethics έδειξαν ότι τα άτομα με Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας αριστεύουν υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, συγκεκριμένα, ότι όσο πιο καταπίεστικό και σκληρό είναι το εργασιακό περιβάλλον, τόσο καλύτερα αποδίδουν τα άτομα με χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας. Μάλιστα, οι επιστήμονες, τραβώντας την θεωρία τους στα άκρα, εκτίμησαν ότι υπάρχει η πιθανότητα οι εργασίες υψηλών απαιτήσεων να καλύπτοντα αποκλειστικά από ψυχοπαθείς.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι ψυχοπαθείς, σε πρώτο επίπεδο παρουσιάζουν πλήρη απουσία συμπάθειας για τους γύρω τους, ψυχραιμία και έλλειψη φόβου. Τα χαρακτηριστικά αυτά τους κάνουν να αριστεύουν σε εργασιακό περιβάλλον υψηλής πίεσης και καταπίεσης, καθώς αισθάνονται ότι το περιβάλλον τους… ταιριάζει.

Αν λοιπόν στη δουλειά σας οι προϊστάμενοι σας συμπεριφέρονται άσχημα και κάποιος συνάδελφός σας δείχνει σαν ψάρι στο νερό, τότε, μάλλον είναι ψυχοπαθής…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:05