search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:24
MENU CLOSE

Ανακοίνωση-πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες

02.02.2018 19:21
Ανακοίνωση-πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες - Media
 
Με μια παραληρηματική και άκρως προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «κατακεραύνωσε» την Ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφασή της να μην εκδόσει στην Τουρκία 60χρονο Κούρδο, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκράτη.
 
Τη νέα «έκρηξη» του τουρκικού ΥΠΕΞ προκάλεσε η απόφαση του Συμβούλιο Εφετών Αθηνών να μην εκδόσει τον 60χρονο Κούρδο Μεμέτ Ντογάν στην Τουρκία, με το αιτιολογικό ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στη γειτονική χώρα. 
 
Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρει ότι «η απόρριψη από το Εφετείο Αθηνών του αιτήματος μας για την επιστροφή του μέλους της DHKP/C Μέμετ Ντογκάν, ο οποίος συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, προκαλεί μεγάλη απογοήτευση.
 
Η απόφαση αυτή, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της προστασίας των ελληνικών δικαστηρίων σε τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν ανταποκρίνεται στις διεθνείς δεσμεύσεις της Ελλάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ούτε εμπίπτει σε σχέσεις καλής γειτονίας.
 
Αναμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να λάβει αποφάσεις μακριά από πολιτικές πιέσεις που να είναι νόμιμες και δίκαιες».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:22