16/07/2019 20:44:21

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για την Novartis

Κατατέθηκε στη Βουλή ο «Κλεισθένης Ι» - Απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές - Media

 

Η διαβίβαση της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα ανακοινώθηκε από την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ολομέλειας. Η αντιπρόεδρος γνωστοποίησε ότι το σύνολο της δικογραφίας θα μεταφερθεί σε συγκεκριμένο γραφείο του Κοινοβουλίου και θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα κόμματα και τους άμεσα ενδιαφερόμενους στην επίμαχη υπόθεση. 

Η δικογραφία για την Novartis αφορά δέκα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται για δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροδοκία και απιστία σχετικά με την υπηρεσία. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που ανέγνωσε η Τασία Χριστοδουλοπουλου είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Π. Πικραμμένος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, οι πρώην υπουργοί Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, Αν. Λοβέρδος, Αν. Λυκουρέντζος κι Άδ. Γεωργιάδης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς κι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης. Στον φάκελο περιλαμβάνεται επίσης η αναφορά τριών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αν. Λοβέρδου, Ε. Χριστοφιλοπούλου και Β. Κεγκέρογλου, για τα πεπραγμένα του 2015 κατά του τότε υπουργού Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.