search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Φίλης: Ανήκω σε αυτούς που δεν «τρώγονται»

11.02.2018 18:24
Φίλης: Όχι σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία  - Media

 

Για το σκάνδαλο Novartis, το ζήτημα των Σκοπίων, το δείπνο Ιερώνυμου-Καμμένου με μενού “τον ίδιον” καθώς και για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. 

Στη συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο 24/7, ο Νίκος Φίλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Αμυνας και να εξηγήσει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει με το αγαπημένο φαγητό, του «τουρλού»!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Φίλης:

Για την υπόθεση της Novartis

«Oι ‘Ελληνες αντιμετώπιζαν τα φάρμακα σα να ήταν φαγητό.  Σα να νομίζαμε ότι χορταίναμε με τα φάρμακα. Και πίσω από αυτή την κακή παράδοση της υπερφαρμακίας, των σούπερ  μάρκετ στο χώρο των φαρμακείων,  κρύβεται μια πλευρά του σκανδάλου, να το πω σκάνδαλο, γιατί είναι σκάνδαλο να ξοδεύονται λεφτά εκεί που δεν χρειάζεται. Μειώθηκε αυτή η δαπάνη, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις στην υγεία. Αντιθέτως. Πιστεύω ότι η Novartis είναι ένα σύμπτωμα της αλόγιστης διασπάθισης δημόσιου χρήματος . Δεν πρέπει να βιαστούμε. Είναι σκάνδαλο; Σίγουρα είναι σκάνδαλο. Σε 23 χώρες, ψάχνουν την ιστορία αυτή. Εχει ουρές στην Ελλάδα; Βεβαίως έχει. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό και σε ποιο επίπεδο. Διότι η Ελλάδα ήταν μια χώρα βάσης για τις τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη. Δεν έχω στοιχεία. Μιλάω με την απλή λογική».

Για το δείπνο Καμένου – Ιερώνυμου

«Υπερβολικό ότι το δείπνο είχε “μενού” τον Φίλη. Ανήκω σ αυτούς που δεν τρώγονται. Και δεν  πιστεύω ότι είναι ανθρωποφάγος ο Καμμένος. Θυμάμαι τότε σε μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Αρχιεπίσκοπος στον Σκάϊ να λέει ότι δακρυρροών ο Καμένος του είπε ότι ρίχνω και την κυβέρνηση άμα θέλεις για την Εκκλησία. Δεν την έριξε όμως. Το «πρόσφορο είναι άλλο. Αντίδωρο θα ήμουν εγώ.»

Για το ζήτημα των Σκοπίων

«Είναι ένα θέμα που με απασχολεί από πολύ παλιά. Καθόρισε τα αδιέξοδα για τη χώρα μας που οδήγησαν κι αυτά μαζί με άλλες αιτίες στην κρίση που ζούμε σήμερα. Και πιστεύω ότι μόνο αν μιλούμε με γνώση των ιστορικών δεδομένων και με δική σου επιδίωξη να βρεις λύση και όχι να συντηρείς μια επιθετικότητα που και οι γείτονές σου, για τους δικούς σου θέλουν να συντηρούν. Παλιά, τα βαλκάνια ήταν πυριτιδαποθήκη. Σήμερα, σε μία εποχή που με προβλήματα, αλλά πάντως, που η συζήτηση για μια νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης έχει ξεκινήσει, τα Βαλκάνια πρέπει εν συνόλω να διεκδικήσουν ένα νέο ρόλο, χρήματα, ένα μέλλον δημοκρατίας και ευημερίας».

Σε ό,τι αφορά στην άλλη πλευρά της εκπομπής, την γαστρονομική,  ο Νίκος Φίλης αποκαλύπτει ότι προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά (μέχρι νωρίς το μεσημέρι), ότι του αρέσει να μοιράζεται γεύματα και δείπνα με τους συντρόφους του, ότι μεταξύ «βρώμικου» και ποιοτικού φαγητού, προτιμά το δεύτερο, ότι δεν θα έβαζε πιπέρι στο στόμα κανενός κι ότι αν προτιμά ένα μπαχαρικό, αυτό είναι το αλάτι!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43