search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:59
MENU CLOSE

Ρήγας για ελληνοτουρκικό: Ψυχραιμία

14.02.2018 13:37
Ρήγας: Οι ευθύνες εκείνων που κυβερνούσαν είναι υπαρκτές, είτε ποινικές είτε πολιτικές - Media

 

Η εξωτερική πολιτική της χώρας θα συνεχίσει να προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στον “Real Fm 97,8”.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις επιπτώσεις της στάσης της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε πως «η στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει σταθερή» και συνέστησε «ψυχραιμία στη διαχείριση της κατάστασης». Επεσήμανε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία στο εσωτερικό της δημιουργούν προφανώς ένταση στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά παράλληλα υπογράμμισε πως η νηφαλιότητα έχει αποδειχθεί η πιο αποτελεσματική μέθοδος εξωτερικής πολιτικής με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «ψυχραιμία στην εξωτερική πολιτική σημαίνει να μην πυροδοτεί κανείς περαιτέρω εντάσεις που δίνουν άλλοθι στην απέναντι πλευρά» και πως η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων παραμένει δεδομένη. «Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που προβλέπουν τα πάντα και προφανώς δεν αναγνωρίζουμε καμία γκρίζα ζώνη. Το αποδεικνύουν και οι δηλώσεις Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα», δήλωσε κατηγορηματικά. Υπενθύμισε πως έχει υπάρξει ξανά παρόμοια ρητορεία από την πλευρά της Τουρκίας και τόνισε πως «έχοντας μια σταθερή αντίληψη για το πώς πρέπει να επιλύονται τα προβλήματα, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να διαμορφώσουμε κλίμα».

Σχετικά με το θέμα της Novartis, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η υπόθεση είναι «ένα υπαρκτό σκάνδαλο, το οποίο διερευνάται σε 29 χώρες» και πως «είναι δεδομένη η υπέρβαση που έχει γίνει όσον αφορά τα χρήματα για τη φαρμακευτική δαπάνη και μιλάμε για τεράστια νούμερα». «Έχουμε επίσης», συνέχισε, «μια συγκεκριμένη διερεύνηση που γίνεται, βάση της δικογραφίας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία σκευωρία».

Επισήμανε πως η προανακριτική επιτροπή που θα συσταθεί, είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει για όλα τα περαιτέρω ερωτήματα που προκύπτουν. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για «κυνήγι μαγισσών» και προέτρεψε όσους φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, να μην καταφεύγουν σε αβάσιμες κατηγορίες περί σκευωρίας. «Αν θέλουμε να έχουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία των πολιτών, να αναβαθμίσουμε τους θεσμούς και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων», δήλωσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50