28/02/2020 17:27:36

Ερευνητές βρήκαν κρυμμένο έργο πίσω από διάσημο πίνακα του Πικάσο

Ερευνητές βρήκαν κρυμμένο έργο πίσω από διάσημο πίνακα του Πικάσο  - Media

 

Λύθηκε ο ...γρίφος με το κρυμμένο έργο πίσω από το διάσημο πίνακα του Πικάσο «La Misereuse Accroupie». 

Ερευνητές της Πινακοθήκης του Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά ανακάλυψαν ένα τοπίο της Βαρκελώνης, που αποδίδουν μάλλον σε μαθητευόμενο του Ισπανού ζωγράφου με τη βοήθεια σύγχρονης μεθόδου σάρωσης με ακτίνες xray. 

Ο Πικάσο ζωγράφισε τον πίνακα με τη διάσημη ελαιογραφία, που απεικονίζει μια γυναίκα τυλιγμένη με κουβέρτα να γέρνει το κεφάλι της, το 1902, κατά τη διάρκεια της διάρκεια μπλε περιόδου.

«Η τεχνολογία μας επέτρεψε να μπούμε στο μυαλό του καλλιτέχνη, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τη δημιουργική προσέγγιση του Πικάσο και το πώς ξεκίνησε να δημιουργεί τα έργα του», ανέφερε ερευνητής. 

Όπως δήλωσε στο BBC, o επιμελητήw Κένεθ Μπρουμέλ, υπήρχαν πολλά σημάδια ότι ο καμβάς είχε επαναχρησιμοποιηθεί. Αυτά επιβεβαιώθηκαν με τη νέα μη παρεμβατική μέθοδο, που είναι φθηνότερη σε σχέση με τους σαρωτές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, συσκευή είναι φορητή και είναι αρκετά προσιτή για μία πινακοθήκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.