search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:36
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Επιστροφή στην εσωστρέφεια και τους χαμηλότερους τζίρους

23.02.2018 17:12
Χρηματιστήριο: Επιστροφή στην εσωστρέφεια και τους χαμηλότερους τζίρους - Media

 

Η κινητοποίηση από πλευράς αγοραστών, που έφερε η, μη προγραμματισμένη, αναβάθμιση του Ελληνικού αξιόχρεου από την Moody΄ς φαίνεται ότι κράτησε μόλις μία συνεδρίαση και σήμερα στο Χ.Α. επέστρεψε στην εσωστρέφεια και στους χαμηλότερους τζίρους.

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης της Παρασκευής, η επιφυλακτική εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, οι επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών, ανάλογα με τις ειδήσεις, στο υπόλοιπο ταμπλό των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και η συνεχιζόμενη μείωση ενδιαφέροντος για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι είναι με την πλευρά των συγκρατημένα αισιόδοξων η τελική εικόνα στο ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης (Alpha Bank 0%, Eurobank -2,17%, Εθνική -1,56% και Πειραιώς -0,28%), ενώ δεν έτυχε θετικής υποδοχής από την αγορά και η είδηση σύμφωνα με την οποία “επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ (-1,25%) και της ΕΥΑΘ (0%) σύμφωνα με διυπουργική απόφαση. Οι μετοχές είχαν μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ τον Οκτώβριο του 2011. Στο ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν μετοχές που αντιστοιχούν στο 24% της ΕΥΑΘ και στο 11,33% της ΕΥΔΑΠ. Η απόφαση λαμβάνει χώρα μετά την απόφαση του ΣτΕ που επιβάλλει στο Δημόσιο την διατήρηση της πλειοψηφίας των μετοχών στις Εταιρείες Υδάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:36