search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Spiegel: ΕΚΤ και ΔΝΤ αμφιβάλλουν για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

24.02.2018 17:47
«Ο εμπρηστής»: Συγκλονιστικό εξώφυλλο του Spiegel με τον Τραμπ σε ρόλο Νέρωνα (Photo) - Media

 

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αμφιβάλλουν για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel. 

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ΕΚΤ και το ΔΝΤ αμφιβάλλουν, αν η Ελλάδα θα είναι σύντομα και πάλι σε θέση να χρηματοδοτείται σταθερά από τις κεφαλαιαγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ καταλογίζουν στην Αθήνα έλλειμμα μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Spiegel, ότι η πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης θα πάσχει, αν αυτή δεν προχωρήσει αποφασιστικά σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

Ο Ντράγκι σημείωσε ότι η διστακτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει «μεταβλητότητα στις αγορές». Η χώρα, πρόσθεσε, δεν προχωρά, για παράδειγμα, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, παρά τις δεσμεύσεις της.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι το Ταμείο μπορεί να αναθεωρεί σταθερά ανοδικά τις προοπτικές ανάπτυξης όλων των χωρών της Ευρωζώνης, με εξαίρεση την Ελλάδα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να απογοητεύει αναφορικά με την ανάπτυξη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμύνθηκε, λέγοντας ότι οι δυσκολίες είναι εκτός του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, συμπαραστάθηκε στον Τσακαλώτο, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιχειρήσει όλα όσα της ζητήθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Spiegel.

Πηγή: enikonomia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:13