search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Τουσκ για Τουρκία: Πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε

23.03.2018 14:50
Τουσκ: Ενωμένη η ΕΕ πίσω από την Κύπρο - Media
 
Η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρουν τρόπο συνεργαστούν σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
 
«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μιλήσουμε ο ένας με τον άλλον ανοικτά και να συνεργαστούμε σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
 
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επανέλανε ότι η Ε.Ε. καταδικάζει τις συνεχιζόμενες «παράνομες πράξεις» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και τόνισε ότι προσβλέπει στη Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης-Τουρκίας στη Βάρνα για συζητήσεις με τον Ερντογάν γύρω από αυτά τα θέματα και για το «πώς θα προχωρήσουμε μπροστά».
 
«Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολη συνάντηση, η ΕΕ ανησυχεί όχι μόνο με την κατάσταση στη Μεσόγειο και το Αιγαίο αλλά και για μια σειρά άλλα περίπλοκα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβανομένων των εξελίξεων στην Τουρκία αλλά και τη Συρία», τόνισε.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10