search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:38
MENU CLOSE

«Φάρμακο του στρες» οι τηγανιτές πατάτες – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

31.03.2018 08:39
Τηγανητές πατάτες: Δεν φαντάζεστε πόσες μπορείτε να φάτε με ασφάλεια - Media

 

Οι περισσότεροι ξετρελαίνονται με τις τηγανιτές πατάτες, όμως κάθε φορά που τις τρώνε νιώθουν τύψεις. Ωστόσο, μια έρευνα, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της πατάτας, αποκαλύπτει πως έχουν και τα…καλά τους.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες που έκαναν την έρευνα χαρακτήρισαν τις τηγανιτές πατάτες «φάρμακο του στρες» , καθώς ανακάλυψαν πως το αγαπημένο μας φαγητό έχει τη δύναμη να μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες στον οργανισμό.

Το μυστικό, σύμφωνα με τους ερευνητές, κρύβεται στο αλάτι το οποίο μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε καλύτερα και να ξεπερνάμε πιο γρήγορα οποιαδήποτε κατάσταση μας αγχώνει. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι μειώνει κατά κάποιο τρόπο τη δραστηριότητα του κεντρικού νευρικού μας συστήματος. Εκτός αυτού, τόσο οι τηγανητές πατάτες όσο και όλα τα αλατισμένα τρόφιμα, αυξάνουν ταυτόχρονα και τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται με την ερωτική και φιλική μας διάθεση. Βασική προϋπόθεση; Να μη το παρακάνουμε…

Πηγή: akispetretzikis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:38