search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:50
MENU CLOSE

Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα για τις ραδιοφωνικές άδειες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2016
12-4-2018
12.04.2018 12:21
radiofono-1.jpg

 

Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας χορήγησης των ραδιοφωνικών αδειών έκανε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία είχε κάνει και τη σχετική προκήρυξη από τις 17 Ιανουαρίου 2018.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτές τις αλλαγές, κάθε ενδιαφερόμενος ραδιοφωνικός σταθμός θα πρέπει να καταθέσει μέχρι τις 2 Μαΐου δύο φακέλους:

  • Έναν με την αίτηση συμμετοχής που θα πρέπει να φέρει την ένδειξη «Φάκελος Αίτησης Συμμετοχής».
  • Έναν σφραγισμένο φάκελο με τις προσφορές του που θα φέρει την ένδειξη «Φάκελος Προσφορών».

Ο φάκελος της αίτησης θα παραδίδεται σε δύο αντίτυπα και θα εξεταστεί από την ΕΕΤΤ για την πληρότητά του, ενώ ο φάκελος των προσφορών θα παραμείνει σφραγισμένος μέχρι την αποσφράγιση.

Αναλυτικά, ο φάκελος της αίτησης θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία του αιτούντος, έγγραφα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σταθμού, περιγραφή των τεχνικών του στοιχείων, στοιχεία που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του αιτούντος. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει δήλωση αποδοχής των όρων της δημοπρασίας και εγγυητική επιστολή ύψους 100.000 ευρώ για άδεια εθνικής κάλυψης και 25.000 ευρώ για άδεια περιφερειακής κάλυψης, η οποία θα πρέπει να ισχύει μέχρι την ημερομηνία ανακοίνωσης των τελικών υπερθεματιστών. Επίσης, η αίτηση θα πρέπει να υπογράφεται από νόμιμο εκπρόσωπο του ραδιοφωνικού σταθμού.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η αποσφράγιση των προσφορών, καθώς αν ένας σταθμός επιθυμεί άδεια εθνικής κάλυψης, τότε πρέπει οι χρηματοοικονομικοί πόροι του να έχουν επάρκεια ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Αν επιθυμεί άδεια περιφερειακής κάλυψης, τότε οι πόροι του πρέπει να έχουν επάρκεια 200.000 ευρώ. Για κάθε επιπλέον άδεια περιφερειακής κάλυψης θα πρέπει να προστίθενται 40.000 ευρώ στους πόρους αυτούς.

Η κατάθεση των φακέλων θα γίνει από τις 10.00 μέχρι τις 11.00 το πρωί. Την ίδια μέρα θα δημοσιευτούν τα ονόματα των συμμετεχόντων.

Όπως προβλέπεται στο νέο χρονοδιάγραμμα, οι επιλεγέντες συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν στις 22 Μαΐου και θα σταλούν σε αυτούς τα δελτία συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την ένστασή τους σε περίπτωση που υπάρχουν διαμαρτυρίες για τη διαδικασία μέχρι τις 25 Μαΐου, στις 15.00 το μεσημέρι.

Λίγες μέρες μετά, την 31η Μαΐου, η ΕΕΤΤ θα ανακοινώσει την απόφασή της για τις ενστάσεις.

Τέλος, η αποσφράγιση των προσφορών και η ανακοίνωση των υπερθεματιστών θα γίνει στις 2 Ιουνίου.

Επιπλέον, η ΕΕΤΤ εξέδωσε οδηγίες για τη συμπλήρωση των φακέλων αιτήσεων συμμετοχής. Σύμφωνα με τις οδηγίες η ΕΕΤΤ, θα χορηγήσει μία άδεια για δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στην περιοχή της Χαλκιδικής, από μία έως έξι άδειες στην περιοχή της Αττικής, μέχρι τρεις άδειες για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πάτρας και Κεντρικής Κρήτης και μέχρι δύο άδειες για όλες τις άλλες περιοχές (Έβρος, Πλάκα, Θάσος, Παγγαίο όρος, Φλώρινα, Μεταξάς, Ιωάννινα, Θεσπρωτία/Κέρκυρα, Λάρισα, Ακαρνανικά όρη, Λαμία, Καρπενήσι, Αίνος, Κόρινθος, Πύργος, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σάμος, Λέσβος, Καστελόριζο, Δυτική Κρήτη και Ανατολική Κρήτη).

Στις οδηγίες σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν επιτρέπεται η αποχώρηση συμμετέχοντα από τον διαγωνισμό μετά την κατάθεση των φακέλων κι ότι αν αποχωρήσει κάποιος, τότε θα παρακρατηθεί στο σύνολό της η εγγυητική επιστολή. Επίσης, όσοι συμμετέχοντες δεν ανακηρύχθηκαν υπερθεματιστές θα λάβουν πίσω τις εγγυητικές τους επιστολές μειωμένες κατά τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί ως κυρώσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:50