12/07/2020 09:27:49

Κατά των επιθέσεων στη Συρία ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο πόλεμος δεν είναι η λύση

Εμπάργκο από ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ - Media

 

Εκ διαμέτρου αντίθετος με τις πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας -σε ανακοίνωσή του- πως οι εν λόγω ενέργειες κρύβουν τεράστιους κινδύνους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μάς βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Ο ΟΗΕ είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει τους ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.