22/02/2020 13:09:01

Παραφροσύνη: Ομοιοπαθητικός έδωσε σε παιδί χάπι με σάλιο λυσσασμένου σκύλου

Παραφροσύνη: Ομοιοπαθητικός έδωσε σε παιδί χάπι με σάλιο λυσσασμένου σκύλου - Media

 

Σοκ και οργή προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ομοιοπαθητικός έδωσε στο πλαίσιο αγωγής για προβλήματα συμπεριφοράς σε ένα τετράχρονο παιδί συνταγή που περιείχε σάλιο από λυσσασμένο σκυλί.

Το τρομακτικό και τρομακτικά ανεύθυνο περιστατικό συνέβη στον Καναδά, όπου οι νόμοι για τις ομοιοπαθητικές αγωγές είναι σχετικά χαλαροί, προκαλώντας οργή και απαιτήσεις για επανεξέταση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Η ομοιοπαθητικός που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης ανέφερε σε ανάρτησή της σε ιστολόγιο ότι το παιδί είχε δυσκολία στον ύπνο και παρουσίαζε επιθετική συμπεριφορά έναντι άλλων παιδίων. Η ίδια εξήγησε ότι υπέθεσε ότι η αιτία ενδέχεται να βρίσκεται σε παλαιότερο δάγκωμα σκύλου.

Έτσι, αποφάσισε να δώσει στο παιδί δύο χάπια lyssinum, τα οποία στα συστατικά τους περιλαμβάνουν και μολυσμένο σάλιο από λυσσασμένο σκυλί, τα οποία παρασκευάστηκαν στη Βρετανία και επιτρέπεται η εισαγωγή τους στον Καναδά, θεωρώντας ότι ο 4χρονος παρουσίαζε συμπτώματα λύσσας.

Μετά το τσουνάμι αντιδράσεων, η ομοιοπαθητικός ανακοίνωσε ότι απέσυρε την ανάρτηση, καθώς δέχθηκε απειλές και υποστήριξε ότι τα χάπια που δόθηκαν στο παιδί είχαν υποστεί τόσο μεγάλη διάλυση που είναι σχεδόν αδύνατο να περιείχαν ακόμα και μόριο της αρχικής τους σύνθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.