16/09/2019 08:44:49

Σταματήστε να πίνετε καυτό τσάι - Κίνδυνος για την υγεία σας

Σταματήστε να πίνετε καυτό τσάι - Κίνδυνος για την υγεία σας - Media

 

Πόσες φορές δεν έχουμε αρρωστήσει και δεν έχουμε καταφύγει σε ένα παραδοσιακό γιατροσόφι, όπως το καυτό τσάι, για να απαλύνουμε τα συμπτώματα του κρυώματος; Σίγουρα όλοι το έχουμε κάνει, ωστόσο, νέα έρενα δείχνει ότι η κατάποση καυτών ροφημάτων μόνο καλό δεν κάνει στην υγεία μας.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό κύρους Annals of Internal Medicine, έδειξε ότι τα άτομα που πίνουν καυτό τσάι ή άλλα καυτά ροφήματα αυξάνουν κατά πέντε φορές τον κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο του οισοφάγου, ιδίως δε αν είναι καπνιστές ή καταναλώνουν αλκοόλ.

Μάλιστα, η έρευνα αυτή έρχεται να συμπληρώσει άλλες μελέτες του Π.Ο.Υ., που έδειξαν ότι η κατανάλωση καυτών ροφημάτων -θερμοκρασίας 65 βαθμών Κελσίου και άνω- είτε είναι καφές είτε τσάι είτε άλλα ροφήματα, επιδρούν αρνητικά στον κίδνυνο εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου.

Οι ειδικοί, μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι η καλύτερη θερμοκρασία για τα ζεστά ροφήματα είναι μεταξύ 48 και 60 βαθμών Κελσίου, ιδίως για τον καφέ, ενώ ο Π.Ο.Υ. τονίζει ότι πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν τα ροφήματά μας πριν τα πιούμε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.