10/12/2019 11:16:22

Τσακαλώτος: Μετά το μνημόνιο θα γίνονται 3- 4 αξιολογήσεις το χρόνο

Τσακαλώτος: Υπάρχει πλειοψηφία 151 βουλευτών για κυβέρνηση και Πρέσπες  - Media

 

Η Αθήνα ετοιμάζει μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, καθορίζοντας τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για τα χρόνια μετά το πρόγραμμα στήριξης, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι τα σχέδια θα περιλαμβάνουν ενέργειες για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς. Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είτε οι θεσμοί», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης. «Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.