search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά: Το κάνει επίτηδες για να μη… βαριόμαστε

26.04.2018 14:53
Γαβρόγλου: Η Κεραμέως μας κοροϊδεύει συνειδητά - Media

 

Με χιουμοριστική διάθεση σχολίασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία της χώρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γαβρόγλου είπε για την επίμαχη απόφαση ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε», αποδίδοντας τις απανωτές αποφάσεις του ΣτΕ όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών στο ενδιαφέρον του Συμβουλίου να κρατάει πάντα σε εγρήγορση την κυβέρνηση.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στα μαθήματα αυτής της χρονιάς σημειώνοντας ότι η νέα απόφαση είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και ότι, επειδή αφορά σε παλαιότερη Υπουργική Απόφαση, του Νίκου Φίλη. «Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι θα πρέπει, ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας των θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους θεσμούς της.
 
«Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που θα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά» είπε ο κ. Γαβρόγλου.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:49