search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Καρκίνος και διατροφή: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε

17.05.2018 14:25
Καρκίνος και διατροφή: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε - Media
 
Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
 
Υπολογίζεται ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
 
Τα δεδομένα αυτά αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.
 
Η συστηματική κατανάλωση μίας ή περισσότερων από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.
 
1. Τηγανητές πατάτες
2. Επεξεργασμένες τροφές
3. Αλκοόλ
4. Μπέικον
5. Υπερβολικά ψημένο κρέας
6. Κόκκινο κρέας
7. Λευκό αλεύρι
8. Καυτά ροφήματα
9. Ζάχαρη
10. Ποπ κορν σε φούρνο μικροκυμάτων
11. Κορεσμένα λιπαρά
12. Αναψυκτικά
 
Πληροφορίες: onmed.gr
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:31