search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:29
MENU CLOSE

Προφυλακιστέα η παθολόγος από το «Λαϊκό» για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα – Με εκβίαζαν είπε στην ανακρίτρια (Video)

26.05.2018 17:30
Η Όλγα Φαρμάκη είναι έγκυος - Media

 

Στην ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε το Σάββατο η 44χρονη παθολόγος που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα. Η γιατρός, που εργαζόταν στο Λαϊκό νοσοκομείο είχε εξαφανιστεί από τις 8 Μαΐου και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η γιατρός παραδέχτηκε τη συμμετοχή της στο κύκλωμα, υποστήριξε όμως στην ανακρίτρια πως την απειλούσαν: «Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου» φέρεται να είπε η κατηγορούμενη γιατρός στην ανακρίτρια. Αν και δεν αποκάλυψε ποιος την εκβίαζε και την απειλούσε, άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει ένα μεγαλύτερο, διεθνές, κύκλωμα.

Ο δικηγόρος της γιατρού είπε πως η πελάτης του παραδέχτηκε ότι συνταγογράφησε 83 συνταγές αντικαρκινικών φαρμάκων σε μη δικαιούχους. Ωστόσο, υποστήριξε ότι το έκανε γιατί την απειλούσε και την εκβίαζε πρόσωπο, το οποίο δεν κατονόμασε και το οποίο δεν είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη μαφία του φαρμάκου.

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες και φέρεται να έχει ενεργό ρόλο στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Η γιατρός επίκουρος, βοηθός δύο ογκολόγων στο Λαϊκό Νοσοκομείο απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Σύμφωνα με την δικογραφία η ανάμειξή της στην υπόθεση προκύπτει από εικονικές συνταγογραφήσεις που εντοπίστηκαν κατά τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο μετά τις πρώτες συλλήψεις για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορουμένη, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με κύκλωμα και ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της. Φέρεται ωστόσο να παραδέχθηκε στην δικαστική λειτουργό ότι έχει προχωρήσει σε 86 συνταγογραφήσεις, που δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου, αποδίδοντας τις επίμαχες συνταγές που εξέδωσε σε φόβο εξαιτίας απειλών που δεχόταν για την ζωή της και την ζωή του συζύγου της. Η γιατρός, σύμφωνα με την υπεράσπιση της, υποστηρίζει ότι οι επίμαχες συνταγές δεν είχαν κανένα οικονομικό αντάλλαγμα αλλά είναι αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα του εκβιασμού της από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο δεν είναι κάποιος από τους ήδη συγκατηγορούμενους της, που ξεκίνησε να την απειλεί, ακόμη και με όπλο, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις.

Ο εκβιασμός της από το πρόσωπο αυτό , σύμφωνα με την γιατρό, ήταν και ο λόγος που δεν προσήλθε στις αρχές όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση καθώς στόχος της ήταν όχι να εξαφανιστεί από τις αρχές αλλά να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της μάλιστα θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση εκβιασμού πρέπει να ερευνηθεί από την ανακρίτρια ως σκέλος της υπόθεσης και εκτιμούν ότι πρέπει ο ή οι εκβιαστές να αναζητηθούν μέσω των προσώπων που εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των συγκεκριμένων φαρμάκων που συνταγογράφησε η εντολέας τους.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:29