search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Βρέθηκε ο πιο… άτυχος νεκρός της Πομπηίας (Photo)

29.05.2018 18:07
Βρέθηκε ο πιο... άτυχος νεκρός της Πομπηίας (Photo) - Media
 
Ήταν 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ. όταν ο Βεβούζιος εξερράγει καλύπτοντας την πόλη που βρισκόταν στους πρόποδές του, την μεγάλη και διάσημη Πομπηία, με τεράστιες ποσότητες λάβας και τέφρας και σκοτώνοντας την πλειοψηφία των περίπου 11.000 κατοίκων της.
 
Όταν η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε την Πομπηία, οι επιστήμονες βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικά τραγικό θέαμα: η πόλη, κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα είχε διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφη, ενώ τα πτώματα των κατοίκων της εντοπίστηκαν στις θέσεις που τα βρήκε ο πύρινος θάνατος.
 
Ωστόσο, χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια ανασκαφών και αρχαιολογικής έρευνας για να βρεθεί το πιο άτυχο θύμα του Βεζούβιου και της καταστροφής της μεγάλης πόλης.
Πρόκειται για το σκελετό ενός άνδρα περίπου 30 ετών, ο οποίος βρέθηκε άθικτος στο σημείο όπου σκοτώθηκε. Ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, άθικτος εκτός από το… κεφάλι του το οποίο βρισκόταν συντεθλιμένο κάτω από μια τεράστια πέτρα.
 
Όπως διαπίστωσαν οι αρχαιολόγοι και βιολόγοι που εξέτασαν το σκελετό, ο άνδρας διέφυγε του θανάτου από την έκρηξη, ωστόσο, φαίνεται ότι μια αναπηρία στο πόδι τον εμπόδισε να κινηθεί όσο γρήγορα θα έπρεπε.
 
Έτσι, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει, ένα τεράστιο κομμάτι πέτρας τον χτύπησε στο κεφάλι και στο άνω μέρος του κορμού και τον σκότωσε αυτοστιγμή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:15