11/12/2018 08:44:17

Σπιτικά κρουασανάκια με μαρμελάδα φράουλα

Σπιτικά κρουασανάκια με μαρμελάδα φράουλα - Media

 

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτα

1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη γέμιση

  • 300γρ μαρμελάδα φράουλα
  • Για τη διακόσμηση
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν. 

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.

Με γέμιση μερέντα 

Για τη γέμιση

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
  • ½ φλιτζάνι φουντοκόψιχα  σε πούδρα
  • 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα  και την ενώνουμε την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα πάνω κρουασανάκια, απλώς αλλάζουμε τη γέμιση.

Πηγή: tasty-day

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.