search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:38
MENU CLOSE

Άγριο «κράξιμο» σε Βιτάλη, Μπάση και Θεοδωράκη για τη συναυλία στο Ισραήλ

09.06.2018 14:45
Στ. Θεοδωράκης κατά κυβέρνησης: «Στηρίζετε τον παλιό σας φίλο Μαδούρο κόντρα σε όλο τον σύγχρονο κόσμο» - Media

 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση των Ελένη Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση και της Ορχήστρας Μ.Θεοδωράκη να πραγματοποιήσουν μια συναυλία στο Ισραήλ αύριο, Κυριακή, στο πλαίσιο του φεστιβάλ MÉDITERRANÉE.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζουν την κίνηση αυτή, υποστηρίζοντας ότι συμβαίνει τη στιγμή που το Ισραήλ συνεχίζε να εκτελεί άοπλους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, η σελίδα στο Facebook «Νέα από την Παλαιστίνη» έγραψε σε ανάρτησή της, προκαλώντας δεκάδες σχόλια και εκατοντάδες κοινοποιήσεις:

«Συναυλία των Ελένη Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση και της Ορχήστρας Μ.Θεοδωράκη στο Ισραήλ

Ενώ το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να εκτελεί άοπλους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας, οι Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Βιτάλη και η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης θα συμμετάσχουν αύριο, Κυριακή 10 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ MÉDITERRANÉE, στο Ασντόντ του Ισραήλ.

Ο πολιτισμός, στο πλαίσιο της κατοχής του Ισραήλ, δεν έχει υπηρετήσει στο να «χτίσει γέφυρες», αλλά λειτούργησε ως κάλυψη για τα εγκλήματα του κράτους. Η πολιτιστική εισαγωγή και εξαγωγή είναι ένα κρίσιμο μέρος της στρατηγικής που στοχεύει να καλύψει τη βιαιότητα της εθνοκάθαρσης και της αποικιοκρατίας με τον μανδύα του πολιτισμού.

Μουσικοί και καλλιτέχνες από την Ελλάδα σεβαστείτε το κάλεσμα των Παλαιστινίων για πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ.
Μη γίνεστε συνένοχοι στο ισραηλινό απαρτχάιντ!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:37