search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:20
MENU CLOSE

Αγριεύουν τα πράγματα για Μπαρμπαρούση: Έρευνα του Αρείου Πάγου για εσχάτη προδοσία

15.06.2018 13:44
Αγριεύουν τα πράγματα για Μπαρμπαρούση: Έρευνα του Αρείου Πάγου για εσχάτη προδοσία - Media

 

Σε νομικό κλοιό βρίσκεται πλέον ο βουλευτής –πρώην της Χ.Α.- Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής παρακίνησε τον στρατό σε πραξικόπημα.

Παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής ανακάλεσε προ ολίγου, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και σοβαρά γι’ αυτόν, καθώς παραγγελία να ερευνηθεί εάν ο Κώστας Μπαρμπαρούσης έχει διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ.Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ.Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50