search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:04
MENU CLOSE

«Πλαστικοί» οι ωκεανοί: 12 εκατ. τόνοι σκουπιδιών μολύνουν κάθε χρόνο τις θάλασσες

19.06.2018 08:19
«Πλαστικοί» οι ωκεανοί: 12 εκατ. τόνοι σκουπιδιών μολύνουν κάθε χρόνο τις θάλασσες - Media

 

Δώδεκα εκατομμύρια τόνοι πλαστικού προστίθενται, κάθε χρόνο, στους ωκεανούς της Γης. Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πολλές κυβερνήσεις και μεγάλοι οργανισμοί δεσμεύθηκαν να περιορίσουν τη χρήση μη βιώσιμου πλαστικού. Εξαιρετικά σημαντικές ήταν η πρακτική δέσμευση της κυβέρνησης της Ινδίας και η ιδιαίτερα συμβολική δέσμευση του κολοσσού οικιακού εξοπλισμού IKEA.

Η σουηδική εταιρεία – η μεγαλύτερη οικιακού εξοπλισμού στον κόσμο – δεσμεύθηκε να αφαιρέσει από τα προϊόντα της κάθε πλαστικό, προχωρώντας σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλης σημασίας προηγούμενο στον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο.

«Από τον Αύγουστο του 2020 και μετά, όλο το πλαστικό που θα χρησιμοποιείται στα προϊόντα μας οικιακού εξοπλισμού θα είναι 100% ανανεώσιμο και/ή ανακυκλούμενο» αναφέρεται στη «Δήλωση Βιωσιμότητας» της εταιρείας που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Ιουνίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε συνάντηση κορυφής που έλαβε χώρα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Ινδία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απαγορεύσει από το 2022 και μετά τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης και στα 22 κρατίδιά της.

 «Είναι καθήκον του καθενός από μας να εξασφαλίσει ότι η αναζήτηση υλικής ευημερίας δεν θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον» τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

«Αυτό θα είναι έμπνευση για τον κόσμο και θα πυροδοτήσει πραγματική αλλαγή» σχολίασε ο επικεφαλής του UN Environment, Έρικ Ζόλχαϊμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03