search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:33
MENU CLOSE

Ξεχάστε τα κινητά όπως τα ξέρετε: Αυτή είναι η νέα τάση (Photos)

19.06.2018 15:23
Smartphones: Δύο ακόμα μάρκες έρχονται στην ελληνική αγορά το 2021  - Media

 

Εδώ και για περίπου μια δεκαετία, τα smartphones έχουν κυριαρχίσει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και μαζί με αυτά έχει κυριαρχίσει και μια συγκεκριμένη προσέγγιση στο design τους που -όσο κι αν οι εταιρείες προσπαθούν- δεν μπορεί να αλλάξει.

Στο επίκεντρο της συσκευής βρίσκεται η οθόνη αφής, ενώ σταδιακά οι κατασκευαστές αφαιρούν κουμπιά πλοήγησης ή άλλων χρήσεων, με αποτέλεσμα πλέον η τάση να είναι τα κινητά πλήρους οθόνης, όπως το iPhone X.

Ωστόσο, παρά τις διαφορές στην οθόνη (μέγεθος, καμπυλότητα, κλπ), στα υλικά κατασκευής (μέταλλο, γυαλί, πλαστικό) και σε άλλα χαρακτηριστικά (κουμπιά πλοήγησης, κάμερες, κλπ) όλα τα κινητά λίγο-πολύ μοιάζουν: όλα είναι παραλληλόγραμμα με μεγάλες οθόνες αφής.

Ωστόσο, πλέον πολλές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους, επενδύουν σε νέους τύπους οθόνης, οι οποίες μόλις περάσουν από το πειραματικό στο στάδιο παραγωγής θα αλλάξουν οριστικά τη μορφή των συσκευών.

Μιλάμε, φυσικά για τις οθόνες που μπορούν να διπλώσουν (foldable screens), οι οποίες αποτελούν το επίκεντρο των προσπαθειών όλων των μεγάλων εταιρείων, από την Apple και τη Samsung ως τη Huawei και τη ΖΤΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές τεχνολογίας, κάποιες από αυτές τις εταιρείες, ως το τέλος του χρόνου, θα παρουσιάσουν τα πρώτα τηλέφωνα με οθόνες που διπλώνουν, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις εξελίξεις.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι τα τηλέφωνα αυτά -που θα θυμίζουν τα παλιά τηλέφωνα με πορτάκι- θα αλλάξουν κατά πολύ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα smartphones σήμερα, καθώς οι οθόνες θα μπορούν να απλώνονται σε μέγεθος tablet ή να διατηρούνται σε πιο συμβατικό μέγεθος.

Φυσικά, τα τεχνικά προβλήματα που πρέπει να εξεπραστούν είναι πολλά, με βασικότερο την ανθεκτικότητα της οθόνης η οποία εκτιμάται ότι θα ανοιγοκλείνει 200.000 φορές μέσα στα δύο χρόνια της εγγύησης, ενώ προφανώς θα πρέπει να ανταποκρίνονται και στα νέα στάνταρ, όπως το 5G.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την εμφάνιση των smartphones με οθόνες που διπλώνουν και το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο πρώτος που θα το καταφέρει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:31