search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Ζάεφ: Θα διώξουμε τον Ιβανόφ αν ο λαός υπερψηφίσει τη συμφωνία και δεν την υπογράψει

20.06.2018 07:53
Ζάεφ: Θα διώξουμε τον Ιβανόφ αν ο λαός υπερψηφίσει τη συμφωνία και δεν την υπογράψει - Media

 

Ένα νέο επεισόδιο στην κόντρα του με τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκεόρκι Ιβανόφ είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, όπου σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διώξει τον πρόεδρο της Σκοπιανής Δημοκρατίας.

«Αν χρειαστεί να κινηθούν διαδικασίες αποπομπής του προέδρου της χώρας προκειμένου, να μην επιτραπεί σε κανέναν να κόψει το δρόμο της Μακεδονίας προς την Ευρώπη» θα το κάνουμε, είπε ο Ζάεφ. 

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε μιλώντας στο Κανάλι 5 ότι πιστεύει πως οι πολίτες της χώρας του θα επιλέξουν σοφά και πως η μεγάλη πλειοψηφία θα στηρίξει τις προοπτικές που ανοίγονται για την πΓΔΜ μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό, που σημαίνει ότι αν η πλειοψηφία πει ότι η συμφωνία πρέπει να ισχύσει τότε η συμφωνία θα ισχύσει αλλά αν η πλειοψηφία εκφραστεί διαφορετικά τότε η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί» είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας ο Ζάεφ το χαρακτήρισε «μεγάλο κέρδος» για τη χώρα του καλώντας τους Σκοπιανούς να τη διαβάσουν προσεκτικά ώστε να κατανοήσουν ότι πρόκειται για μια σοφή και δίκαιη λύση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01