17/12/2018 07:22:59

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τις προσβολές Αθανασίου στη Γιάννα Παπαδάκου

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τις προσβολές Αθανασίου στη Γιάννα Παπαδάκου - Media

 

Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την Τρίτη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο σε συνέντευξη που είχε πάρει η συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου από την κ. Παπασπύρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συνέντευξη «στημένη για ειδικά θέματα, για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ». Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία μεταδόθηκε και από το Κανάλι της Βουλής, προσβάλλει και απαξιώνει τη δημοσιογράφο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τον κ. Αθανασίου πριν προβεί σε καταγγελίες να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του με στοιχεία και αποδείξεις. Ταυτόχρονα ενημερώνει τον πρώην Υπουργό ότι στην ΕΣΗΕΑ λειτουργούν Πειθαρχικά Συμβούλια και Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, στα οποία μπορεί να προσφύγει και να καταγγείλει ο,τιδήποτε γνωρίζει. Ο δημοσιογράφος, μέσω έρευνας και συνεντεύξεων, έχει υποχρέωση να αναζητεί την αλήθεια και να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Άλλωστε, στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, ρητά αναφέρεται ότι: «Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.