20/01/2019 20:08:39

Βίτσας: Οι πρόσφυγες στα νησιά θα μειωθούν στους 10.000 έως το Σεπτέμβριο

Βίτσας: Οι πρόσφυγες στα νησιά θα μειωθούν στους 10.000 έως το Σεπτέμβριο - Media

 

Υποσχέσεις ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου  οι πρόσφυγες στα νησιά θα μειωθούν στους 10.000, από τους 17.000 που είναι σήμερα, έδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Όπως εξήγησε, αυτό θα γίνει με την επιτάχυνση διαδικασιών παροχής ασύλου τη μεταφορά ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε επίσης ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες στη Μόρια, που σήμερα υπολογίζονται στις 7.000 θα μειωθούν στους μισούς. 

Επέμεινε δε ότι όσο ο κ. Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός ο ΦΠΑ στα νησιά θα παραμείνει μειωμένος. 

Είπε ότι στόχος της κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι να μεγαλώσει το δημοσιονομικό χώρο ο οποίος θα φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη. 

Όπως είπε, στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, και οι συνταξιούχοι είναι μια από τις ευάλωτες ομάδες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.