search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:26
MENU CLOSE

Βίτσας: Οι πρόσφυγες στα νησιά θα μειωθούν στους 10.000 έως το Σεπτέμβριο

02.07.2018 06:47
Έξαλλος Βίτσας: Αθλιότητες τα περί διαφωνίας μου - Media

 

Υποσχέσεις ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου  οι πρόσφυγες στα νησιά θα μειωθούν στους 10.000, από τους 17.000 που είναι σήμερα, έδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Όπως εξήγησε, αυτό θα γίνει με την επιτάχυνση διαδικασιών παροχής ασύλου τη μεταφορά ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε επίσης ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες στη Μόρια, που σήμερα υπολογίζονται στις 7.000 θα μειωθούν στους μισούς. 

Επέμεινε δε ότι όσο ο κ. Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός ο ΦΠΑ στα νησιά θα παραμείνει μειωμένος. 

Είπε ότι στόχος της κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι να μεγαλώσει το δημοσιονομικό χώρο ο οποίος θα φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη. 

Όπως είπε, στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, και οι συνταξιούχοι είναι μια από τις ευάλωτες ομάδες. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:26