search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Θρίλερ στη Γερμανία: Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Κ.Ο. της Μέρκελ

02.07.2018 14:01
Δεν κάνει πίσω η Μέρκελ: Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας  στη Σύνοδο Κορυφής - Media

 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η κυβερνητική συνοχή στη Γερμανία καθώς CDU και CSU, τα αδελφά κόμματα της κεντροδεξιάς προσπαθούν να αποφύγουν την οριστική ρήξη με φόντο το μεταναστευτικό.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, συναντήθηκαν πριν από λίγη ώρα, για συνομιλίες με τη μεσολάβηση του προέδρου του γερμανικού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.
 
Στη συνάντηση αυτή στόχος των τριών κορυφαίων πολιτικών είναι να εξεταστούν πιθανές λύσεις στην κρίση που απειλεί την κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου.

Πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι νωρίτερα η κ. Μέρκελ ενημέρωσε εν τάχει την Κ.Ο. της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) για τις εξελίξεις λέγοντας ότι «η λύση δεν είναι ασήμαντη, αλλιώς θα την είχαμε ήδη. Αξίζει κάθε προσπάθεια. Γι ‘αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει μια άλλη συζήτηση κορυφαίου επιπέδου».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κ.Ο. του CDU θα συνεδριάσει εκ νέου στις 10 το βράδυ, ενώ η Bild σημείωσε ότι αύριο συνεδριάζει η Κ.Ο. της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, η οποία και κρατά «σκληρή» στάση για το προσφυγικό.

Όλες οι προσπάθειες προσανατολίζονται στο να αποφευχθεί η οριστική ρήξη μεταξύ CDU και CSU, καθώς τα κόμματα συνδέονται με δεσμούς «αίματος» από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:55