28/03/2020 23:14:17

Εκρήξεις κινητήρων, τρύπα σε τρόλεϋ, συρμοί που σαπίζουν και ταλαιπωρία: Στιγμιότυπα από τη διάλυση του ΟΑΣΑ (Photos)

Εκρήξεις κινητήρων, τρύπα σε τρόλεϋ, συρμοί που σαπίζουν και ταλαιπωρία: Στιγμιότυπα από τη διάλυση του ΟΑΣΑ (Photos) - Media

 

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. Μετά τα περιστατικά με εκρήξεις κινητήρων σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα προβλήματα που ανακύπτουν από καιρού εις καιρόν λόγω της πανθομολογούμενης παλαιότητας του στόλου, επιβάτης κατέγραψε την ύπαρξη τρύπας σε τρόλεϋ της ΟΣΥ, ακριβώς πάνω από τον δεύτερο άξονα τροχών.

Ανοιχτή τρύπα σε αρθρωτό τρόλεϊ, σε σημείο προσιτό από μικρά παιδιά. 

Φωτογραφίες από παλαιότερα περιστατικά με εκρήξεις κινητήρων ή φωτιά σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Πηγή: Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ

Την ίδια στιγμή η απόφαση για είσοδο μόνο από την πρώτη πόρτα στα λεωφορεία και τρόλεϋ αυξάνει την ταλαιπωρία των επιβατών, καθώς προκύπτουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια αφού πρώτα πρέπει να επιβιβαστούν οι επιβάτες και μετά ανοίγουν οι πόρτες για την αποβίβαση.

Στο μετρό, οι ουρές στα μηχανήματα έκδοσης και επαναφόρτισης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, όπως και οι καθυστερήσεις στις πύλες κομβικών σταθμών κατά τις ώρες αιχμής. Πρόκειται για εικόνα που, αν μη τι άλλο, ουδόλως συμβαδίζει με την «έκρηξη» εσόδων που φέρεται να έφερε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό της Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), πολλοί συρμοί παραμένουν εκτός υπηρεσίας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αναμονή για τους επιβάτες.

Συρμοί του μετρό βρίσκονται εκτός υπηρεσίας καθώς, όπως καταγγέλλει το ΣΕΛΜΑ, δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά.

Πριν λίγες εβδομάδες δε αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του ΣΕΛΜΑ, ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προχώρησε άρον-άρον σε παραγγελία ανταλλακτικών πιεζόμενη από απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, με τις σχετικές αποφάσεις να αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βράδυ Κυριακής!

Το ΣΕΛΜΑ καταγγέλλει ότι τα προβλήματα που εμφανίζονται στο Μετρό και εν γένει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας εντάσσονται στο πλαίσιο απαξίωσης και εν τέλει ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.