search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:13
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Με νόμο θα ακυρώσουμε το νόμο για τις συντάξεις

04.07.2018 08:47
Γ. Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ δεν είπε λέξη για την Κύπρο - Media

 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως ο κ. Μοσκοβισί ουσιαστικά υπογράμμισε την δυνατότητα που η Ελλάδα διαθέτει μετά την έξοδο από τα Μνημόνια να νομοθετήσει δηλαδή προκειμένου να ακυρωθεί ο νόμος για την περικοπή των συντάξεων.

Αναλυτικά ερωτηθείς για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: «Είναι πολύ απλό και δεν είναι ισχυρισμός και το επιβεβαίωσε και ο κ. Μοσκοβισί. Φεύγοντας από τα Μνημόνια η υποχρέωσή μας είναι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους ο τρόπος είναι δική μας επιλογή. Μπορούμε να φέρουμε νέο νόμο για να αλλάξουμε την παρούσα ψηφισμένη κατάσταση».

Σε σχετική ερώτηση για το «φρένο» που έβαλε μέσω συνέντευξης ο κ. Σεντένο ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείσωε πως η αλλαγή δεν έχει θεσμικό χαρακτήρα οπότε δεν παραβιάζει κάτι στην συμφωνία με τους εταίρους.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: «Ο κ. Σεντένο επαναλαμβάνει αυτό που λέει το Eurogroup κοινώς «όχι σε ανατροπή θεσμικών μεταρρυθμίσεων». Η αλλαγή στις συντάξεις θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη καθώς δεν θα υπάρχουν και τα αντίστοιχα αντίμετρα που είχαν προβλεφθεί. Η πρόταση για τις συντάξεις ήταν ακόμη μία εμμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Υπάρχουν γραπτά, η συμφωνία του Eurogroup και το παράρτημα στο οποίο υπάρχει εξαίρεσης όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού και της γενικότερης εργασιακής μεταρρύθμισης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:12