search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:55
MENU CLOSE

Ραγκούσης: Η Γεννηματά ζητάει εκλογές για να βγει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

04.07.2018 11:40
Ραγκούσης για Εύβοια: Η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα - Media

 

Η κ. Γεννηματά έχει προσχωρήσει πλήρως στην προσωπική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη και εργάζεται για να γίνει πρωθυπουργός. Τίποτα από αυτά που λέω, που υποστηρίζω, δεν παραβιάζει τις αρχές και τις αξίες μου, οι οποίες συμβαδίζουν με τις αρχές του ΚΙΝΑΛ και όσων αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικοί, κεντροαριστεροί και αντιδεξιοί. 

Αυτό δήλωσε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή, επισημαίνοντας ότι οι αρχές αυτές δεν συμβαδίζουν με τις επιλογές που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η κ. Γεννηματά, επιλογές που έχουν καταστήσει το ΚΙΝΑΛ συμπληρωματική δύναμη, κακής ποιότητας, στην στρατηγική του κ. Μητσοτάκη να πάρει την πρωθυπουργία. 

Υπό αυτή την έννοια ναι υπάρχει σύγκρουσή γιατί η κ. Γεννηματά, έχει ερήμην όλων των υπολοίπων, θέσει το ΚΙΝΑΛ στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη . 

Αυτό λοιπόν με φέρνει σε σύγκρουση, τόνισε. Ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ «παρά τα ψεύδη που διαδίδουν, εάν προσκληθώ, πρόσθεσε, θα πάω στην επόμενη συνεδρίαση, εάν όχι, σημαίνει ότι η κ. Γεννηματά ανέλαβε την ευθύνη και προχώρησε στη διαγραφή μου». 

«Να ξέρει όμως ότι θα πιεί το ποτήρι των πολιτικών της επιλογών, μέχρι τέλους. Έχει θίξει την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη όλων, γιατί την εμπιστευθήκαμε, ανέλαβε ένα κίνημα στο 14% και το κατάντησε υπεργολαβικό μαγαζάκι του κ. Μητσοτάκη». 

Πρόσθεσε ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχουν όργανα γιατί η κ. Γεννηματά αποφάσισε να μην υπάρξουν εκλεγμένα όργανα, πλην της εκλογής του εαυτού της, μάλιστα, επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης, στην πρώτη διαφωνία που καταγράφηκε για ένα μείζον εθνικό θέμα, αυτό της FYROM, στο εξαμελές πολιτικό συμβούλιο, όταν οι πέντε από τους έξι διαφώνησαν, η κ. Γεννηματά έκανε την μοναδική στα χρονικά πολιτική ασχήμια, να καταργήσει το όργανο και να το μετατρέψει σε συμβουλευτικό. 

Ο κ. Ραγκούσης υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του, λέγοντας ότι δεν προσβάλλει κανέναν, αντιθέτως, είπε, εκείνοι με προσβάλλουν χαρακτηρίζοντάς με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η κ. Γεννηματά ασκώντας γκαιμπελικές μεθόδους, νομίζει ότι θα διαφύγει της κριτικής μου. Στη δήλωσή μου δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν, αναφέρομαι σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα, όταν λέω ότι δεν θα δεχθώ να με μετατρέψει σε υπάλληλο του κ .Μαρινάκη ή σε υπεργολάβο του κ .Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη ερώτηση εάν τυχόν υπάρχει compromis της κ .Γεννηματά με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι εκ των πραγμάτων αυτό προκύπτει, ευθέως την κατηγορώ, τόνισε, ότι έχει προσχωρήσει πλήρως στην προσωπική στρατηγική του κ. Μητσοτάκη και εργάζεται για να γίνει πρωθυπουργός. 

«Η κ. Γεννηματά βγήκε και ζήτησε εκλογές αν και το ΚΙΝΑΛ είναι σε μονοψήφια ποσοστά, δηλαδή ζητά εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, έχει πει, ερήμην όλων μας, όπως ο κ. Μητσοτάκης, όχι στη συμφωνία για το Σκοπιανό, , έχει πει όχι στην απλή αναλογική, και το χειρότερο κατάντησε να χαρακτηρίζει , επίσης όπως ο κ. Μητσοτάκης, το σκάνδαλο Novartis, σκευωρία». 

«Δεν ανέχομαι αυτή τη ντροπή, να επιτρέπουμε στην κ. Γεννηματά να υιοθετεί την άθλια θεωρία ότι δήθεν είναι σκάνδαλο. Αλλοίμονο της εάν προκύψει ένα στοιχείο, από αυτά που θεωρούνται αδιάσειστα και απολύτως τεκμηριωμένα. Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι τα όσα λέει δημοσίως της τα έχει πει και κατ’ ιδίαν, υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί στο ΚΙΝΑΛ που συμφωνούν μαζί του και αυξάνονται διαρκώς όπως εξελίσσεται το ΚΙΝΑΛ». Αρνήθηκε ότι συνομιλεί επίσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως είπε, μιλάει «με την κοινωνική εκλογική βάση της κεντροαριστεράς, της προοδευτικής παράταξης που έδινε τα ψηλά ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ και που σήμερα ψηφίζουν τον Αλέξη Τσίπρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:55