search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Ένας πολυχώρος πολιτικής και πολιτισμού κινδυνεύει

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2028
5-7-2018
09.07.2018 03:00
ardin.jpg

 

Η πρόσφατη «μεταρρύθμιση» του νομικού συστήματος σε κατεύθυνση που στρέφεται εναντίον των ενοικιαστών – η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 – ενδέχεται να οδηγήσει σε μια σειρά προβλήματα. Για την ώρα πάντως οδηγεί στη «βίαιη σίγαση μιας ελεύθερης φωνής στον χώρο του πολιτισμού και του πολιτικού προβληματισμού στη χώρα μας», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το περιοδικό «Άρδην».

Τι έχει συμβεί; Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η προσπάθεια έξωσης από τον πολυχώρο της οδού Ξενοφώντος 4, στο Σύνταγμα, του Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», των γραφείων της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού, του κινήματος «Άρδην», του ομώνυμου περιοδικού, της εφημερίδας «Ρήξη», του περιοδικού «Νέος Λόγιος Ερμής» και των Εναλλακτικών Εκδόσεων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η διαδικασία έξωσης εξελίσσεται «παρότι δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα».

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί την έδρα ενός ευρέος συνόλου δραστηριοτήτων: έκδοση των τριών προαναφερθέντων εντύπων, εκδηλώσεις των Εναλλακτικών Εκδόσεων, βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις κ.λπ.

Ο αριθμός, το θεματικό εύρος, η συχνότητα – δύο ή τρεις κατά μέσον όρο εβδομαδιαίως – και η σημασία των εκδηλώσεων στον χώρο αυτόν είναι τέτοια ώστε να έχουν ήδη φιλοξενηθεί σε αυτόν εκατοντάδες ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, διεθνολόγοι, στρατιωτικοί, πρώην και νυν υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, συγγραφείς, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, διευθυντές ΜΜΕ, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, εκδότες από τον χώρο του βιβλίου, χιλιάδες πολίτες που έχουν παρακολουθήσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις, ενώ πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού, που εδρεύει στην Ξενοφώντος 4, είναι ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής, ζωγράφος Σωτήρης Σόρογκας.

Σημειωτέον ότι, όπως επισημαίνεται, για τη δημιουργία του πολυχώρου έχουν δαπανηθεί πάνω από 50.000 ευρώ. Για όλους αυτούς τους λόγους οι υπεύθυνοι του πολυχώρου ζητούν από τον ιδιοκτήτη και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να «παγώσουν» τη διαδικασία της έξωσης, τουλάχιστον μέχρις ότου, στις 26 Οκτωβρίου του 2018, εκδικαστεί η σχετική υπόθεση στα δικαστήρια. Θα εισακουστούν ή μια πολύχρονη και μοναδική στο είδος της προσπάθεια θα πάει χαμένη;

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:59