search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:16
MENU CLOSE

«…ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας…»*

10.01.2012 10:08
«…ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας…»* - Media

…που όταν παραβιάζει τα κόκκινα φανάρια δεν θα ανακαλεί στη μνήμη του την Τρούμπα και τις ανάλογες συμπεριφορές, ούτε τις ψευτομαγκιές της.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

…που όταν παραβιάζει τα κόκκινα φανάρια δεν θα ανακαλεί στη μνήμη του την Τρούμπα και τις ανάλογες συμπεριφορές, ούτε τις ψευτομαγκιές της.

Ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας, που θα υπακούει και θα δείχνει σεβασμό στους νόμους που θέσπισε για όλους τους πολίτες το δημοκρατικό μας πολίτευμα, δίχως να υβρίζει τα εντεταλμένα όργανα της τάξης όταν τον σταματούν, να τα απειλεί και να τα… πατά!

Ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας, που, αφού θα έχει υπηρετήσει ως υπουργός αυτής της χώρας, θα έχει εμπεδώσει τα αυτονόητα: να είναι άψογος στις υποχρεώσεις του απέναντι στους νόμους της πατρίδας, λαμπρό παράδειγμα – και όχι να οδηγεί δίχως δίπλωμα τρία συναπτά έτη.

Ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας, που θα διαθέτει τη στοιχειώδη σοβαρότητα και τον ελάχιστο ανδρισμό να μην δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα χρησιμοποιώντας παιδαριώδη επιχειρήματα, του τύπου «αμάρτησα για το δεκαπεντάχρονο παιδί μου που τρόμαξε από τους κακούς αστυνομικούς», οι οποίοι, αντί να τον οδηγήσουν, σύμφωνα με αυτά που ορίζουν οι νόμοι, στο τμήμα για μια σειρά σοβαρών και ανεπίτρεπτων παραβάσεων, τον άφησαν να διαφύγει και μάλιστα τσαμπουκαλεμένα… μαρσάροντας!

Ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας, αντάξιος της αξιοπρέπειας που προϋποθέτει η θέση του πρώην υπουργού – ο οποίος προστάτευε υποτίθεται το παιδί του… από την «αστυνομική βαρβαρότητα», αλλά έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, καθώς παραβίασε το ένα μετά το άλλο τα κόκκινα φανάρια!!!

Ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας, που επιτέλους θα επιδείξει στοιχειώδη αξιοπρέπεια και θα σιωπήσει για πάντα, αντί να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι κι από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο προσπαθώντας να γίνει πιο προκλητικός κι απ’ αυτήν την… απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Τέλος, ίσως μια μέρα βρεθεί ένας νέος Κίμωνας, ο οποίος, αν και πρώην υπουργός, θα… καταδεχτεί την ισονομία. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους – για όσους δεν το κατάλαβαν.

ΥΓ.: Ο κύριος Κουλούρης παρουσιάστηκε αργότερα στο τμήμα, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, και μεταξύ άλλων υποβλήθηκε, καθώς ορίζει ο νόμος, σε έλεγχο αλκοτέστ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο έλεγχος έπρεπε να έχει σχέση με τη μέθη και την υπεροψία που προκαλεί η εξουσία… Δυστυχώς, όμως, αυτά δεν ανιχνεύονται και κυρίως δεν τιμωρούνται!

 

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ Γ. Ρίτσος Ποιητική Ανθολογία, Κέδρος, σ.σ. 267-268

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:15