search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:14
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Οξύνονται επικίνδυνοι ανταγωνισμοί

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2029
12-7-2018
14.07.2018 03:00
pn1207kafe1.jpg

 

ΝΑΤΟ και Ρωσία «σφάζονται» για επιρροή στα Βαλκάνια

«Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τεθεί» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM σχετικά με την κατ’ ιδίαν συνάντηση των Τσίπρα – Ερντογάν και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Τόνισε όμως ότι είναι «μεγάλη η υποκρισία αυτού του ΝΑΤΟϊκού μηχανισμού, όπου υποτίθεται ότι είναι χώρες “εταίροι”, “σύμμαχοι’’ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα με την Τουρκία όπου κρατούνται αναίτια, απρόκλητα, δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ως όμηροι στην πραγματικότητα – έχει μετατραπεί σε ομηρία η κράτησή τους – και βεβαίως δεν υπάρχει καμιά πλέον βάση κράτησης».

Ερωτώμενος σχετικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» για την απέλαση Ρώσων διπλωματών, ο Κουτσούμπας ανέφερε πως «δεν μπορούμε να ξέρουμε τα ακριβή στοιχεία, αλλά είναι γνωστό αυτό το κυνήγι μαγισσών και των πρακτόρων». Όπως είπε, «είναι γνωστό ότι η Ρωσία δεν προκρίνει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Δεν θέλει δηλαδή να χάσει την όποια επιρροή της έχει απομείνει στα Βαλκάνια. Από την άλλη, οι ΗΠΑ είναι γνωστό ότι κάνουν την ίδια δουλειά, από τη δική τους σκοπιά, προκειμένου να ελέγξουν τα Βαλκάνια, να τα μαντρώσουν στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί επίσης στην Ε.Ε. και πάει λέγοντας. Κι όλοι αυτοί τσακώνονται μεταξύ τους σε βάρος των λαών. Υπάρχουν ισχυροί ανταγωνισμοί, ισχυρές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και βεβαίως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας εμπλέκει σε όλους αυτούς τους πολεμικούς, στρατιωτικούς, οικονομικούς ανταγωνισμούς για συμφέροντα άλλων».

Κυβερνητικά ψεύδη

Απαντώντας για το ανοιχτό παράθυρο που αφήνει η Ε.Ε. για το «πάγωμα» των συντάξεων, ο Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως θα μπορούσε να ψηφίσει «την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, για να μην υπάρχει καμιά μείωση στις συντάξεις και βεβαίως για τη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό δεν το έκανε». Και υποστήριξε πως για προεκλογικούς λόγους «θα ακούσουμε διάφορα, θα ακούσουμε διάφορες υποσχέσεις ξανά. Άλλωστε το πολιτικό κλίμα έτσι κι αλλιώς έχει δυναμιτιστεί μπροστά σε εξελίξεις από το φθινόπωρο – και μετά και όλο τον χρόνο, άσχετα πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές και οι υπόλοιπες έτσι κι αλλιώς εκλογικές αναμετρήσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:13