search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:51
MENU CLOSE

Η NASA προσπάθησε να μετρήσει την ταχύτητα επέκτασης του σύμπαντος και τα αποτελέσματα είναι πολύ παράξενα

13.07.2018 17:30
Απόλυτη ανατροπή: Δεν υπάρχει «σκοτεινή ενέργεια» ισχυρίζονται Ρώσοι αστροφυσικοί - Media

 

Σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα της φυσικής, της αστρονομίας και γενικότερα των επιστημών που μελετούν το σύμπαν, αυτό διαστέλλεται από το Big Bang και μετά.

Βάσει αυτών των δεδομένων, η NASA επιχείρησε να υπολογίσει την ταχύτητα με την οποία το σύμπαν επετείνεται. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της μέτρησης κάθε άλλο παρά αναμενόμενα ήταν.

Για την ακρίβεια, η μέτρηση αυτή ίσως οδηγήσει σε νέους κανόνες φυσικής, καθώς διαπιστώθηκε ότι όσο πιο ακριβής είναι η μέτρηση της λεγόμενης σταθεράς του Hubble, τόσο αυτή διαφοροποιείται.

Στην ουσία, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ανάλογα με την μέτρηση τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά, γεγονός που το αποδίδουν είτε στην σκοτεινή ύλη, είτε σε άγνωστες ιδιότητες της σκοτεινής ενέργειας είτε ακόμα και σε άγνωστο σωματίδιο.

Καθώς οι έρευνες πλέον στρέφονται προς άλλους δρόμους, οι επιστήμονες έχουν μείνει με την απορία, τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την ταχύτητα διαστολής του σύμπαντος από μέτρηση σε μέτρηση και το μέλλον φαντάζει μυστηριώδες και άκρως ενδιαφέρον.

Πληροφορίες: Independent

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49