search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:25
MENU CLOSE

Εφιάλτης στο νεκροτομείο Αθηνών: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των σορών

25.07.2018 14:18
Εφιάλτης στο νεκροτομείο Αθηνών: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των σορών - Media

 

Ενώ ακόμα συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων από την πυρκαγία που κατέκαψε την περιοχή της Ραφήνας, ένα δεύτερο δράμα εκτυλίσσεται στο νεκροτομείο Αθηνών, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο «συναισθανόμενο την ανάγκη για συμβολή στην αντιμετώπιση του πόνου που προκάλεσε η εθνική τραγωδία ενεργοποίησε το σύνολο των δυνάμεών του για την ταχεία και αξιόπιστη διεκπεραίωση του ιατροδικαστικού έργου. Ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να εξασφαλίσει με πλήρη αξιοπιστία την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς, να πιστοποιήσει τις αιτίες θανάτου ενός εκάστου και να υποστηρίξει τους συγγενείς των θυμάτων. Με τον τρόπο αυτό ελπίζεται στο συντομότερο δυνατό χρόνο να παραδοθούν οι σοροί στους συγγενείς των θυμάτων για να ταφούν μαζί με αξιόπιστη αναφορά των αιτιών θανάτου».

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σορών είναι εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη. καθώς υπάρχουν δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα, τα οποία δεν είναι αναγνωρίσιμα και οι συγγενείς των θυμάτων καταφθάνουν στο νεκροτομείο είτε για να αναγνωρίσουν είτε για να δώσουν δείγμα DNA ώστε να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Εκτιμάται ότι η διαδικασία θα διαρκέσει πολύ και ότι θα απαιτηθεί διάστημα έως και τριών εβδομάδων μέχρι να ολοκληρωθεί.

Πληροφορίες: Ελεύθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:25