search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Observer: Οργισμένοι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς οι Έλληνες πυροσβέστες

29.07.2018 11:24
Observer: Οργισμένοι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς οι Έλληνες πυροσβέστες  - Media

 

Οργή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις πυρκαγιές στην Αττική, που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, εκφράζουν μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτό επισημαίνει ο βρετανικός Observer, που φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Δημήτρη Σταθόπουλου, ο οποίος επικρίνει έντονα τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ότι δεν έγιναν σημαντικά επιχειρησιακά λάθη.

Μάλιστα, ο πυροσβέστης αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να αναφερθεί στα “χιλιάδες μικρά λάθη” και σημειώνει ότι η Πυροσβεστική συνέστησε την εκκένωση της περιοχής, αλλά δεν εισακούστηκε.

Επιπλέον, επιρρίπτει ευθύνες και στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που δεν κατάφερε -όπως λέει- να προβλέψει τους ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα μέχρι και 124 χλμ./ώρα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. 

«Απλά δεν μπορούσαν να απογειωθούν με τέτοιους ανέμους. Εάν η μετεωρολογική υπηρεσία είχε αυξήσει το επίπεδο κινδύνου και εξέδιδε προειδοποίηση, τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να είχαν πάει σε διαφορετικό αεροδρόμιο. Και επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη, οι πόροι μας ήταν διάσπαρτοι» επιμένει ο κ. Σταθόπουλος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:56