search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:04
MENU CLOSE

Να σταματήσει το αντιμνημονιακό παραλήρημα

19.01.2012 04:11
Να σταματήσει το αντιμνημονιακό παραλήρημα - Media

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Η Ένωση Κεντρώων ασκεί κριτική στο αντιμνημονιακό παραλήρημα που παρατηρείται στον χώρο της ενημέρωσης και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Η Ένωση Κεντρώων ασκεί κριτική στο αντιμνημονιακό παραλήρημα που παρατηρείται στον χώρο της ενημέρωσης και όχι μόνο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων όλοι οι αντιμνημονιακοί « χρησιμοποιούν μία δυσνόητη διάλεκτο, το χρέος είναι «απεχθές», το χρέος είναι «επονείδιστο», ο Παπαδήμος είναι της Γκόλντμαν Σάκς, της Μπίλντεμπεργκ και διάφορα ακόμη ασυνάρτητα επιχειρήματα –που μόνο επιχειρήματα δεν είναι.» Η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι «απουσιάζει ο αντίλογος, δηλαδή όλοι του ΠΑΣΟΚ κρύβονται – αφού επί τόσα χρόνια πολιτεύονταν στη λογική του δώσε, του διόρισε, του ικανοποίησε κάθε επιθυμία του ψηφοφόρου, όλοι της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουν τον κ. Παπαδήμο, όμως στα μικρόφωνα τον πολεμούν και τον αντιπολιτεύονται – αυτό απαιτεί η φαυλότητα και η ψηφοθηρία, όλα επίσης τα κόμματα κομπάρσοι (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, Ντόρα, Κουβέλης, οικολόγοι) τάσσονται κατά κάθε θυσίας και κάθε φόρου γιατί «αγαπάνε» το λαό, μένει μόνο μία Ένωση Κεντρώων να λέει την αλήθεια». Η Ένωση Κεντρώων στηλιτεύει, επίσης, την ακατάσχετη κρατική επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων, ένα ζήτημα που πρέπει να μας προβληματίσει έντονα. Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η Ένωση Κεντρώων «όλα λοιπόν τα κόμματα που μετέχουν στο φαγοπότι των κρατικών χρημάτων, όλα αγαπούν το λαό. Από τη μία αρπάζουν ζεστό κρατικό χρήμα, βουλευτικά προνόμια, διόριζαν επί χρόνια και δυστυχώς συνεχίζουν να διορίζουν ημέτερους, τόσα χρόνια που το δημόσιο χρέος ανέβαινε έκαναν στραβά μάτια, τώρα φταίνε οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι, η Μέρκελ, μόνο οι ίδιοι δεν φταίνε.» Η πρόταση τέλος της Ένωσης Κεντρώων αναφορικά με τα δώρα και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, αφού πρόκειται για μια πολύ σωστή, ρεαλιστική πρόταση. Η Ένωση Κεντρώων συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «για περιπτώσεις μέχρι δύο χιλιάδων ευρώ μισθού ανά μήνα να μην γίνει καμία περικοπή δώρων ή μισθού. Από εκεί και πέρα, αφού πρώτα κοπούν πολυθεσία, διπλές συντάξεις, χρήματα κομμάτων, σπατάλες κάθε είδους και μόνο αν είναι απαραίτητο για τη διάσωση της χώρας, να γίνουν οι απαιτούμενες θυσίες.»

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:04