18/06/2019 17:22:22

Σουλτς: Η καρδιά μου χτυπά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά τον Τσίπρα τον εμπιστεύομαι

Σουλτς: Η καρδιά μου χτυπά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά τον Τσίπρα τον εμπιστεύομαι - MediaΣυνέντευξη στη Deutsche Welle, με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Μ. Σουλτς χαρακτηρίζει τα προγράμματα στήριξης άδικα και επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση γιατί, εάν και επέμενε στη συμμετοχή του ΔΝΤ στα προγράμματα, δεν αποδέχθηκε ποτέ την θέση του ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.«Κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουμε για απομείωση ή άφεση χρέους» λέει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επισήμανε ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό ότι με την αυτοχρηματοδότηση του προϋπολογισμού της, η Ελλάδα ανακτά μεγάλο τμήμα της ανεξαρτησίας της, απορρίπτοντας τα περί υπερχρέωσης, μειώσεις των συντάξεων και των μεγάλων ποσοστών ανεργίας. Ολα αυτά «θα απορροφηθούν από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας. Και όταν εισρεύσουν και πάλι κεφάλαια στη χώρα από τους επενδυτές, τότε και οι νέοι θα βρουν και πάλι δουλειά», σύμφωνα με τον ίδιο.

Στη συνέντευξή του αναφέρεται και στον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύπτοντας σκέψεις του αλλά και πτυχές της σχέσης που έχουν αναπτύξει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν θα στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αλέξη Τσίπρα. «Επικοινωνούμε τακτικά, συχνά-πυκνά με sms, τηλεφωνιόμαστε καμιά φορά. Του ευχήθηκα ήδη καλή επιτυχία. Είναι μια καλή ημέρα για εκείνον αλλά ιδιαίτερα για τον ελληνικό λαό», προσθέτει.

Ακόμη, υπογράμμισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας βίωσε πολλές διακυμάνσεις στην πολιτική του καριέρα, πέρασε δυσκολίες στη χώρα, κυρίως μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν άνθρωποι που του έκαναν τη ζωή πραγματική κόλαση. Γι αυτό επέκρινα καμιά φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα έπρεπε ίσως να ασκούσε σε κάποιους στο κόμμα του περισσότερη κριτική».

Τέλος, σε ερώτηση για το κατά πόσο εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Σουλτς απάντησε:

«Τον εμπιστεύομαι (σσ τον Τσίπρα). Αν παραμείνει Πρωθυπουργός, θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Αλλά νομίζω ότι του αξίζει να του εμπιστευτεί κανείς το μέλλον της Ελλάδας. Το λέω βέβαια με την καρδιά μου να χτυπά στους φίλους μου στο ΠΑΣΟΚ που επίσης πλήρωσαν βαρύ πολιτικό τίμημα σε αυτήν τη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.