search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:19
MENU CLOSE

«Πόλεμος» για τον Φλώρο – Σφοδρή επίθεση Μαξίμου: Προστατευόμενος της οικογένειας Μητσοτάκη – ΝΔ: Επίθεση λάσπης

02.09.2018 09:49
«Πόλεμος» για τον Φλώρο - Σφοδρή επίθεση Μαξίμου: Προστατευόμενος της οικογένειας Μητσοτάκη - ΝΔ: Επίθεση λάσπης  - Media

 

«Υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του;» διερωτάται το Μαξίμου, αναφορικά με την υπόθεση Φλώρου και καλεί τη ΝΔ και τον αρχηγό της να δώσουν απαντήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο φαίνεται να ακουμπά προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που καλό θα είναι να σταματήσουν να σιωπούν και να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Μετά τον κ. Φρουζή, ένας ακόμη άριστος, ο κ. Αριστείδης Φλώρος της Energa, υπήρξε προστατευόμενος της οικογένειας, αφού ο ανιψιός και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, όχι μόνο ήταν δικηγόρος του αλλά, όπως κατέθεσε στον ανακριτή, έστησε ο ίδιος τις offshore μέσω των οποίων καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο».

«Αναρωτιόμαστε αλήθεια» καταλήγει η ανακοίνωση, «υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο σε αυτόν τον τόπο πίσω από το οποίο να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του;», ενώ ως υστερόγραφο επισημαίνεται:

«ΥΓ. Καλοί οι δικηγόροι του κ. Φλώρου, εξαίρετος μεταξύ αυτών ο κ. Βορίδης, αλλά η πλάκα με τους θεσμούς τελείωσε…».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε ανακοίνωση:, σύμφωνα με την οποία:

«Από την ημέρα της εκλογής του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και σχεδόν κάθε Κυριακή, μέσω του εκτοξευτήρα λάσπης του κ. Τσίπρα που λέγεται “Documento”, συστηματικά συκοφαντείται η σύζυγός του και συχνά οι στενοί του συνεργάτες.

Το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο και σήμερα στα περίπτερα με δύο πρωτοσέλιδα.

Το πρώτο διαφήμισε μια συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος υποτίθεται ότι θα καταφερόταν εναντίον της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Η μόνη αλήθεια είναι ότι καμία σχετική δήλωση Ντάισελμπλουμ δεν έγινε ποτέ.

Αντιθέτως κάτι που απέφυγε “παραδόξως” να διαφημίσει ο κ. Βαξεβάνης είναι ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρεται εκτενώς στις καταστροφικές επιλογές του κ. Τσίπρα. Λέει επί λέξει ότι “η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει βγει από τα προγράμματα το 2014 καθώς η οικονομία ήταν σε ανάκαμψη, η ανεργία σε πτώση και ο κόσμος επανέφερε τα χρήματά του στην Ελλάδα”. Για δε το πρώτο εξάμηνο του 2015, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι “η εμπιστοσύνη καταβαραθρώθηκε” και ότι “η οικονομία κατέρρευσε” μέχρι να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι τα πειράματα της θα οδηγούσαν τη χώρα στη δραχμή και στην απόλυτη καταστροφή της.

Ακόμη πιο χυδαία ψέματα έχει το δεύτερο πρωτοσέλιδο του “Documento” το οποίο και τελικά εκτυπώθηκε. Σε αυτό, ο ανηψιός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάτης του, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης κατηγορείται ως δήθεν συνεργός του κ. Φλώρου της Energa και άμεσα εμπλεκόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο. Το απροκάλυπτα συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και απελευθερώθηκε, προσφάτως, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου.

δεν ονομάζεται δημοσιογραφία, ούτε καν απόπειρα χειραγώγησης των πολιτών. Είναι μια ωμή πολιτική αλητεία από το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης με δράστες τη συμμορία Βαξεβάνη και ηθικούς αυτουργούς τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και προσωπικά τον ίδιο.

Θεωρούμε βέβαιο, πλέον, ότι όσο η απαξιωμένη Κυβέρνησή του οδηγείται σε εκλογική συντριβή, τόσο οι κατευθυνόμενες επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται δυστυχώς η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης με αποκλειστική ευθύνη της πιο χυδαίας Κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της προσωπικά εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη στην οποία καταφεύγουν οι άμεσα θιγόμενοι καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές κατά του συκοφάντη Κώστα Βαξεβάνη.

Σήμερα, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται και προσωπικά στον κ. Τσίπρα καθώς είναι προφανές ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τον πρωτοφανή εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το σχέδιο του δεν θα περάσει. Οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν και ο ηθικός αυτουργός Αλέξης Τσίπρας, είτε το θέλει, είτε όχι, σύντομα θα τιμωρηθεί, όπως του αξίζει, στις κάλπες».

«Οι δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη είναι αστείες» ανταπάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

«Η αμηχανία και ο πανικός της ΝΔ βγάζουν μάτι» απαντά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «αντί να απαντήσει επί της ουσίας γράφει εκθέσεις περί ανέμων και υδάτων».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου, ως απάντηση στα όσα αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento στο οποίο χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως «ηθικό αυτουργό», θέτει το ερώτημα: «Πώς να δικαιολογήσει όμως το γεγονός ότι ο ανιψιός και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη ήταν όχι μόνο δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου που έφτιαχνε τις offshore για να κλέψουν το Δημόσιο, αλλά και συνέταιρος του;».

Συνεχίζοντας τονίζει: «Όσο για τη συνεργασία του κ. Δημητριάδη με τις δικαστικές αρχές, πολλοί είναι αυτοί που στο παρελθόν έτρεξαν να συνεργαστούν για να γλιτώσουν, όταν τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη.

Οι δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη είναι αστείες.

Το μόνο που δεν είναι αστείο είναι πως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ρήμαξαν την Ελλάδα τόσα χρόνια…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:16