21/01/2019 14:54:33

Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία - «Θηλιά» ο πληθωρισμός, λέει η Κεντρική Τράπεζα

Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία - «Θηλιά» ο πληθωρισμός, λέει η Κεντρική Τράπεζα - Media
 
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Reuters.
 
Ωστόσο, ο Αλμπαϊράκ δεν ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει αυξήσει το βασικό της επιτόκιο εδώ και τρεις μήνες, παρά τη νομισματική κρίση στη χώρα, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές για την επιρροή Ερντογάν στις αποφάσεις της.
 
Η κεντρική τράπεζα θα συνεδριάσει ξανά στις 13 Σεπτεμβρίου για να καθορίσει τα επιτόκιά της, αφού στην προηγούμενη συνεδρίασή της στα τέλη Ιουλίου είχε αποφασίσει να τα διατηρήσει σταθερά.
 
Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει τη σταθερότητα των τιμών και ότι θα προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
 
Η ανακοίνωση αυτή έγινε αφού οι τιμές στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Αύγουστο και ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 17,9% σε ετήσια βάση - το υψηλότερο επίπεδο από το 2003 - όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την τουρκική Στατιστική Υπηρεσία.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.