01/04/2020 05:53:01

Ν. Κασιμάτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Η 18η Σεπτεμβρίου να καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων και Αγώνα κατά του Νεοναζισμού και του Φασισμού

Ν. Κασιμάτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Η 18η Σεπτεμβρίου να καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων και Αγώνα κατά του Νεοναζισμού και του Φασισμού - Media
 
Στις εργασίες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνέρχεται στο Πορτογαλικό Κοινοβούλιο στη Λισαβόνα, έκανε παρέμβαση εκτός Ημερήσιας Διάταξης η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, προκειμένου να μνημονεύσει στους Ευρωπαίους Βουλευτές, καθώς και να μεταφέρθεί τις επόμενες μέρες στα Εθνικά τους Κοινοβούλια, το μήνυμα της Οικογένειας Φύσσα #σιγά_μη_φοβηθώ, μήνυμα αντίστασης στο νεοναζισμό και τον φασισμό που εκπέμπεται από την Ελλάδα πάνδημα στη σημερινή τραγική επέτειο 5 χρόνων από τη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από το νεοναζιστικό - φασιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» στο Κερατσίνι το 2013.
 
Η Νίνα Κασιμάτη στη συνέχεια κατέθεσε πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης να καθιερωθεί η 18/9, τραγική επέτειος της δολοφονίας Φύσσα, ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και Αγώνα κατά του Νεοναζισμού και του Φασισμού, για να υπάρξει πανευρωπαϊκή συνειδητοποίηση και καταδίκη των νεοναζιστικών κομμάτων. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως το αποτρόπαιο πρόσωπο του νεοναζισμού και του φασισμού δεν πρέπει να ξανακοιταχτεί με το πρόσωπο της ανθρωπότητας και πρέπει να εκλείψει από τις σύγχρονες κοινωνίες για να μην υπάρξουν άλλα θύματα, καθώς η απειλητική δράση των νεοναζιστικών οργανώσεων και κομμάτων είναι διασυνδεδεμένη σε Ευρώπη και Αμερική και αυξάνεται συνεχώς.
 
Μάλιστα μόλις το περασμένο Σάββατο, νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Σαλαμίνα, ο αντιφασίστας Βαγγέλης Π., στην οργάνωση του οποίου είχε γίνει πρόσφατα επίθεση με βόμβες μολότοφ και βανδαλισμός με διεθνή φασιστικά σύμβολα όπως το 14/88, έπεσε και ο ίδιος θύμα απρόκλητη βίαιης επίθεσης απο χρυσαυγίτες που του είχαν στήσει ενέδρα πηγαίνοντας να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα.
 
Η πρόταση της Ελληνίδας Βουλευτού της Ευρωπαϊκής Αριστεράς χειροκροτήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής τυγχάνοντας ευρείας αποδοχής. Ο Αυστριακός πρόεδρος της Επιτροπής, Καθηγητής Στέφαν Σέναχ από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, απάντησε πως είναι ντροπή για την Ευρώπη να υπάρχουν σήμερα νεοναζιστικά κόμματα και δεσμεύτηκε στη Νίνα Κασιμάτη, ενώπιον της Επιτροπής, να προωθήσει την πρόταση της στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για έγκριση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.