search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:03
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου: Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η πολιτική σταθερότητα

21.09.2018 14:05
Το «συναινετικό διαζύγιο» ζυγίζει το Μαξίμου ύστερα από την υποχώρηση Καμμένου - Media

 

Φρένο στη σεναριολογία για ρήξη στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών επιχειρήθηκε να μπει από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου σήμερα συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, συνάντηση που έγινε γνωστή εκ των υστέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτή τη στιγμή αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.
 
Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο, ουσιαστικά βάζοντας τέλος στις συζητήσεις περί εισαγωγής της συμφωνίας στη Βουλή, αλλά και περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και ενδεχόμενες εκλογές τον ερχόμενο Ιανουάριο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:02