search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:58
MENU CLOSE

Δικηγόροι Θεσσαλονίκης: Καμία δικαιολογία για τη βια στον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο – Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση

09.10.2018 15:09
Δικηγόροι Θεσσαλονίκης: Καμία δικαιολογία για τη βια στον αναίσθητο Ζακ Κωστόπουλο – Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση - Media

 

Την ανησυχία του εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι «τίποτα δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει την αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου» και καταδικάζουν την άσκηση υπέρμετρης βίας στον 33χρονο από τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, ο ΔΣΘ καταδικάζει και τα υβριστικά δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ που διαπόμπευσαν τον νεκρό καθώς και τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι συνήγοροι της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή.

Επίσης, ζητά την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Αναλυτικά , το ψήφισμα του ΔΣΘ:

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθειά ανησυχία του για τις συνθήκες του βίαιου και άδικου θανάτου του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου.

Ανεξάρτητα από τα πραγματικά περιστατικά που προηγήθηκαν, τίποτα δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει την αφαίρεση της ζωής ενός ανθρώπου. Κατακριτέα υπήρξε και η στάση των αστυνομικών οργάνων με την άσκηση υπέρμετρης βίας σε βάρος ενός ανθρώπου που δεν είχε καν τις αισθήσεις του. Απολύτως καταδικαστέα είναι επίσης τα ακραία προσβλητικά για τη μνήμη του νεκρού δημοσιεύματα από μερίδα των ΜΜΕ, που διαπόμπευσαν υβριστικά ένα νεκρό με ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές σε βάρος του. Εξίσου κατακριτέες είναι και οι επιθέσεις που δέχθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των φερόμενων ως εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων. Το δικαίωμα υπεράσπισης κάθε κατηγορουμένου αποτελεί κατάκτηση του σύγχρονου πολιτισμού, που θεμελιώνεται τόσο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και στο Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει σε κάθε κατεύθυνση ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος το δικαίωμα στη ζωή είναι απόλυτο και απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου και την τιμωρία των ενόχων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:57