search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Facebook: Πώς θα καταλάβετε αν έχουν «κλωνοποιήσει» τον λογαριασμό σας

09.10.2018 17:37
Facebook: Αρχίζει να «κόβει» αναρτήσεις - Media

 

Μετά τα προβλήματα σχετικά με τα δεδομένα χρηστών που… είχε χάσει, τώρα το Facebook και οι χρήστες του έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα μπελά: το φαινόμενο της «κλωνοποίησης» λογαριασμών.

Κατ’ αρχάς, τι σημαίνει αυτό: με τον όρο «κλωνοποίηση» νοείται ένας ψεύτικος λογαριασμός που δημιουργούν απατεώνες με κλεμμένα στοιχεία και φωτογραφίες από πραγματικούς λογαριασμούς.

Στόχος της «κλωνοποίησης» είναι να δημιουργήσουν έναν κύκλο «φίλων» και να αρχίσουν να στέλνουν μηνύματα, μέσω των οποίων επιδιώκουν να ξεγελάσουν άλλους χρήστες και να τους αποσπάσουν χρήματα ή προσωπικά δεδομένα.

Δυστυχώς, το φαινόμενο της «κλωνοποίησης» λογαριασμών στο Facebook έχει αρχίσει να αποκτά φαινόμενα επιδημίας, με αποτέλεσμα να θορυβηθεί η εταιρεία και να καλεί τους χρήστες να λάβουν τα μέτρα τους.

Μια σειρά βασικών μέτρων προστασίας, είναι να κρύψουμε τη λίστα των φίλων μας, να κλειδώσουμε τα ποστ και τα δεδομένα μας, ώστε να τα βλέπουν μόνο οι φίλοι μας, και να σιγουρευτούμε ότι ένας απατεώνας δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία μας.

Όσο για το πώς θα διαπιστώσουμε αν κάποιος έχει κλωνοποιήσει το λογαριασμό μας, ένα απλό ψάξιμο στο Facebook για ονόματα παρόμοια με το δικό μας θα μας δείξει αν υπάρχει θέμα και θα μπορέσουμε να κάνουμε αναφορά στο Facebook.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52